Англия и Белгия хвърлят резервите

През декември миналата година, когато бе изтеглен жребият за групите на мондиала, двубоят Англия – Белгия се очертаваше като един от гвоздеите на тази фаза. Но сега, шест месеца по-късно, нещата са малко по-различни. Двата тима вече си гарантираха участието на 1/8-финалите и предстоящият сблъсък е шанс единствено за... резервите. И двамата селекционери са твърдо решени да дадат почивка на основните си футболисти, а и да видят в каква кондиция са техните заместници. Роберто Мартинес, треньорът на „червените дяволи“, е решен да направи цели 10 промени в стартовия състав и дори не го отрече в навечерието на двубоя от група G. Така на резервната скамейка ще седнат Ромелу Лукаку, голмайсторът на тима, както и „архитектът“ Кевин де Бройне. Много е вероятно същата съдба да споходи още Еден Азар, Аксел Витсел, Дрес Мертенс и Яник Караско.

„Очаква ни интересен двубой – обяви играещият на Острова белгийски национал Маруан Фелайни. - Шансовете са 50:50. Двата отбора вече се класираха и двубоят ще бъде доста странен.“

А Гарет Саутгейт, селекционерът на „трите лъва“, също има идея да вкара свежест в тима. Кайл Уокър и Рубен Лофтъс-Чийк имат по един жълт картон и по всяка вероятност ще пропуснат двубоя, за да бъдат предпазени от евентуално наказание. А Деле Али, звездата на „Тотнъм“, има лек здравословен проблем и също може да отпадне от сметките на английския специалист.

Въпреки ротациите, самият Саутгейт обяви, че тимът му не си прави сметки и ще играе за победа в последния двубой от груповата фаза.

„Ние искаме да печелим всеки мач, в който играем – обясни бившият национал на Англия. - Не знам как бихме могли да влезем в един двубой без да имаме желание за победа или за добро представяне. Мисля, че това би била една опасна територия, ако започнем да мислим и да предвиждаме докъде можем да стигнем. Трябва просто да се опитаме да играем толкова добре, колкото можем, да се подготвяме по правилния начин и да не губим момента. Това е важно, за да сме подготвени.“

В същото време в Англия разкриха и бонусите на тима при евентуален триумф на мондиала. Отборната премия за титла в Русия е 5 млн. паунда. Това прави по 217 000 паунда на играч. До момента играчите на Саутгейт заработиха 1/5 от бонуса, тъй като им се полага милион при класиране за елиминационната фаза. Но медиите на Острова разкриха, че Белгия ще вземе два пъти повече, ако грабне златните медали. Премията за „червените дяволи“ е по 400 000 паунда на футболист, а селекционерът Роберто Мартинес ще прибере около 1.3 млн. от британската валута.

В класирането Англия е лидер и равенство ще гарантира на тима първото място. Белгия пък се нуждае от успех, за да завърши на върха.

Според букмейкърите изявен фаворит няма, но все пак дават леко предимство на световния шампион от 1966 година...

eng-bel_teren

 

eng-bel

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят