Англия развали проклятието на дузпите и е на четвъртфинал!

Англия се класира за четвъртфиналите на световното първенство, след като победи Колумбия! Успехът дойде изключително драматично с 5:4 след изпълнение на дузпи. Резултатът в редовното време и продълженията бе 1:1.

Хари Кейн открив 57-ата минута от дузпа, а Йери Мина изравни в 93-ата. При изпълненията от бялата точка Урибе (четвъртата) и Карлос Бака (петата) изпуснаха за колумбийците. За британците с пропуск се отчете Джордан Хендерсън (третата). Англичаните най-сетне успяха да преодолеят кръг на Мондиал след изпълнение на дузпи. Преди това те отпадаха от бялата точка на световните финали през 1990, 1998 и 2006 година. Те достигат до 1/4-финал за първи път от 12 години насам. На 1/4-финалите Англия ще се изправи срещу Швеция.

“Фантастично - заяви селекционерът на Англия Гарет Саутгейт. - Смятам, че заслужавахме този успех. Играхме добре през 90-те минути. Демонстрирахме решимост да се справим с разочарованието и запазихме спокойствие. Поздравления за всички играчи и за целия щаб. Дузпите са тежко нещо. Дълго говорехме за процеса на изпълнение им. Играчите запазиха самообладание и изпълниха указанията. Това е специален момент за нас. Работихме над техниката, как трябва да се държим като отбор, за ролята на вратаря. Наистина сме много радостни, но вече е време да мислим за Швеция, защото и срещу тях показателите ни не са добри. Често сме ги подценявали и това не трябва да се повтаря."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят