Анджелина Джоли пише книга, темата изненада публиката

45-годишната Анджелина Джоли холивудска звезда пише книга. Темата обаче е повече от изненадваща за милионите й фенове, които от години с нетърпение очакват тя да разкрие пикантни подробности от живота си в мемоари.

Вместо това тя работи с международната неправителствена организация Amnesty International, за да напише „Знай своите права“ – книга, която ще помогне на младите хора да научат за правата си и да знаят как да се борят с несправедливостта.

Актрисата, като специален пратеник на ООН, се стреми да помогне на тези, които се опитват да променят света ни към по-добро. Издателските права на книгата вече са придобити от Anderson Press.

„Днес нашата младеж се грижи за света около себе си и е готова да се бори за него. Мнозина обаче трябва да се борят и с дезинформацията, която получават от възрастни. Факт е, че подрастващите не са наясно с правата си, нямат знания как да използват правата си, как да ги прилагат в страните и обстоятелствата, в които живеят“, съобщава за Daily Mail Джоли.

Анджелина се надява тази книга да бъде ръководство за тийнейджъри. 

Актрисата написа увода към книгата, описвайки подробно историята на правата на децата и защо е важно да ги познават. Основната част ще бъде посветена на въпроси като свободата на словото, равенството между половете и расите, здравето, както и екологията и околната среда.

Бившата съпруга на Брад Пит очаква, че книгата ще служи не само като полезен инструмент за младите хора, но и като източник на вдъхновение за тези, които я четат.

Коментари

Задължително поле