Андрей Ковачев и Лиляна Павлова посетиха завод за производство на стъклени бутилки

Снимки: ПП ГЕРБ

Кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев и Лиляна Павлова посетиха завод за производство на стъклени бутилки в столицата.

Насрещата с ръководството и служителите на фирмата бяха обсъдени възможностите за финансиране през еврофондове,опазванетонаоколнатасредазатозитиппроизводство. Дискутирани бяха възможностите да се внедри система за обратно и закупуване на стъкления амбалаж.

„Като кандидат за член на Европейския парламент от ГЕРБ ще подкрепя малкия и среден бизнес за създаване на по-добри условия за тяхното развитие“, заяви по време на срещата Лиляна Павлова. Тя добави, че до 2021 г. трябва да се преустанови производството и използването на прибори от пластмаса. По време на срещата бе обсъдена необходимостта за създаване на повече условия, както и нагласа в обществото за необходимостта от рециклиране на отпадъците, включително на тези от стъкло.

Един от основните приоритети за кандидатите на ГЕРБ е създаването на стимули и условия младите българи да работят, да се развиват в България, а тези които са напуснали страната да се върнат обратно.

„Работата ни дава резултат като за миналата година отчитаме, че броят на напусналите страната е равен на тези, които са се върнали“, подчерта Павлова.

Андрей Ковачев, коментира, че е изключително важно показването на добавената стойност на членството на България в ЕС, а именно това, което се е постигнало с евросредствата и какво ще се постигне занапред.

Той добави, че чрез сътрудничество между бизнеса и професионалното и висше образование можем да се направи много за европейския икономически растеж и това сътрудничество трябва да се развива.

На срещата присъства и кметът на район Сердика инж. Тодор Кръстев, общински съветници и членове на районното ръководство.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика