Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Военнослужещи унищожиха невзривени боеприпаси, открити край Чепинци

Подновяват „Луцифер” за шести сезон

11 задържани при спецоперация в Бургаско

Сърбия потвърди първата доставка на руския ЗРК „Панцир С1“

Японският император загрижен от разпространението на коронавируса

Изкуствен интелект създаде супер-антибиотик

Петте влиятелни жени до Ким Чен-ун

Андрей Ковачев: Пакетът „Мобилност“ остава за следващия Европейски парламент

Пакетът „Мобилност“ се отлага и няма да бъде обсъждан в Европейския парламент до края на този мандат, който изтича през май, когато пък ще се състоят следващите избори. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев по Бългрия Он Ер.

Пакетът „Мобилост“ предвижда въвеждането нови правила и изисквания за международните превози, които според официалната българска позиция са непропорционални и дискриминационни и ще доведат до множество фалити в бранша.

Според Андрей Ковачев най-доброто решение е всички въпроси с пакет „Мобилност“ да се решават след изборите от легитимен европарламент и в спокойна обстановка.

„Щом две трети от текста е отхвърлен в транспортната комисия, ние нямаме върху какво да стъпим в пленарна зала, за да гласуваме“, заяви той.

Народният представител от ЕНП беше категоричен, че България трябва да излезе победител в крайна сметка от цялата тази законодателна сага и да бъде защитен българският транспортен сектор и свободният европейски пазар.

Ковачев съобщи, че Европейската народна партия ще изпрати делегация във Венецуела. „Една делегация, водена от трима зам.-председатели на ЕНП, ще пътува за Каракас по покана на временния президент“, обясни той.

Ковачев допълни още, че целта на това посещение при Гуайдо е Европейският съюз да се запознае на място със ситуацията в страната и да бъдат подпомогнати демократичните промени.

Той подчерта, че големият въпрос в това посещение е дали представителите на Европа ще бъдат допуснати до Венецуела, защото режимът на Мадуро контролира и летището в Каракас.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.