Андрей Слабаков и ген. Шивиков влизат в евролистата на ВМРО

Снимка: armymedia.bg/Архив

Актьорът Андрей Слабаков и бригадният генерал Димитър Шивиков ще бъдат част от листата на ВМРО за европейските избори, съобщи депутатът Искрен Веселинов пред Bulgaria ON AIR.

"В "Обединените патриоти" има конфликт от края на миналата година, когато Валери Симеонов и Волен Сидеров си искаха оставките. Ние предпочетохме да не си партнираме с нито една от двете партии за евроизборите. Вкарването на Ангел Джамбазки в европейския парламент ще означава, че нашите партньори не са оценили правилно ситуацията. Трябва да се застава зад личност, а не зад партия. ВМРО ще продължи да търси единството в патриотичното пространство. Листата ни не е партийна, а обществена. Там са актьорът Андрей Слабаков и генерал Шивиков", обясни в интервю Веселинов.

Заместник-председателят на ВМРО говори и за парите на партиите, които през следващата година парите ще намалеят. Това от своя страна може да доведе до изчезването на по-дребните формации.

Според Искрен Веселинов проблемът не е, че партиите получават субсидии, а че някои формации взимат огромни суми, които не могат да изхарчат. Депутатът от "Обединени патриоти" засегна и етническото напрежение у нас, като заяви, че държавата трябва да вземе мерки.

"Проблемът не е, че партиите получават пари, а че някои партии получават огромни суми, които не могат да изхарчат. Ние сме предлагали да се субсидират конкретни дейности. Всяка партия преминала 1% получава финансиране. Може да се говори за вдигане на този процент, но до такъв дебат не се стигна. Етническата толерантност се крепи на чувството за справедливост и равенство, а от години то намалява. За туширането на етническото напрежение е нужна държавна политика. Всичко, което сме предложили като мерки, е внесено в Народното събрание, но чака своя ред", каза в "България сутрин" Веселинов.

Той допълни, че се надява скоро напрежението в "Обединените патриоти" да спадне и коалицията да продължи да работи, както досега.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика