Анев влезе в топ 4 на Европа в биатлона

Красимир Анев демонстрира завидна форма, 15 дни преди старта на олимпиадата в Пьонгчан. Един от най-добрите ни биатлонисти завърши 4-ти на 20 км от европейското в Риднау (Италия), като остана само на четири стотни от бронза. Българинът сбърка само два пъти и излезе трети след последната стрелба. Но бе по-бавен във финалната обиколка и не успя да запази позицията си. Шампион е австриецът Феликс Лайтнер, който допусна една грешка и завърши с аванс от 0,43 сек пред втория Томаш Крупчик (Чехия). Още двама българи намериха място в топ 12. Антон Синапов е 10-и, следван от Димитър Гержиков.

Елитът в биатлона пропусна първенството, за да акцентира върху подготовката си за игрите. Олимпийският шампион от Сочи 2014 Антон Шипулин обаче няма да се състезава в Пьонгчан, след като не попадна в одобрителния списък на МОК. Обяснения пред руската страна не бяха дадени. До олимпиадата не са допуснати и други звезди на сборная, а окончателните преговори между Руския олимпийски комитет и работната група към МОК трябва да приключат днес. Все пак от МОК уточниха, че „невключването на спортистите в одобрителния списък не означава непременно, че са вземали допинг“.

Освен това на феновете в Пьонгчан бе забранено да развяват руски знамена по трибуните, тъй като по регламент са забранени флаговете на неучастващите страни. А състезателите на сборная ще стартират, като неутрални с надписа „Олимпийски атлет от Русия“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт