Анелия Клисарова, кандидат за кмет на БСП за Варна: Не постигнахме целите заради приятелския огън

Ние се представихме достойно, но не постигнахме целите си заради "приятелския огън" отвътре! Това написа във фейсбук кандидатът за кмет на БСП за Варна проф. д-р Анелия Клисарова, като благодари за подкрепата в местни избори 2019. Тя получи на първия тур 14.02% и това я класира на трета позиция. Само 276 гласа е разликата на резултата й от този на Костадин Костадинов от ПП "Възраждане", който в неделя отива на балотаж срещу досегашния кмет и кандидат на ГЕРБ Иван Портних.

"За съжаление отдавна борбата за местна власт е повече сговор между отделни фактори, отколкото кампания, послания и личности. Години наред местната организацията на БСП във Варна е окупирана от хора, чиято единствена цел е да реализират собствените си амбиции. През последните седмици лъсна истинската им същност. Ние се представихме достойно, но не постигнахме целите си, заради „приятелския огън“ отвътре. Това не е предателство към мен, а към партията и каузата. Макар и болезнено обаче това предателство е полезно за БСП. Вярвам, че сега далеч по-трезво ще подредим редиците си", посочва проф. Клисарова.

Градската организация на социалистите застана зад кандидатурата на Костадинов като независим, издигнат от Инициативен комитет. От "Позитано" 20 не я приеха и посочиха проф. Анелия Клисарова, която е депутат и бивш просветен министър, за кандидата на БСП в битката за Варна.

Коментари

Задължително поле