Анита Мейзер излиза от затвора срещу гаранция от 5 хил. лв.

Скандално известната бивша мисис Анита Мейзер излиза от затвора. На нея ѝ бе определена парична гаранция от 5 хиляди лева. Това стана ясно от решение на Варненския апелативен съд, след като делото срещу нея на втора инстанция приключи, предаде "Канал 3".

Магистратите имат 2-месечен срок, в който трябва да обявят решението си по делото.

"Боли ме дясната гърда. Срокът на имплантите е изтекъл. Още преди 4 години". Това заяви в съдебната зала подсъдимата за убийството на Николай Димов и за предлагане на подкуп на полицай – скандална миска Анита Мейзер, в опит да докаже, че здравословното ѝ състояние не позволява да остане в затвора.

Днес състав на Варненски апелативен съд заседава по казуса. Процесуалните представители на майката на Димов, която е конституирана като граждански обвинител, оспориха резултатите от четворната екпертиза. Тримата адвокати бяха единодушни, че все още не е изяснен начинът на настъпване на смъртта на културиста. Те поискаха нова експертиза за това. След кратко съвещание съдебният състав отхвърли искането им.

След тях съдебен лекар се произнесе по здравословното състоянието на Анита. Стана ясно, че овдовялата за втори път българка с двойно гражданство, се оплаква от бактериална инфекция и от силиконите си. Докторът се произнесе, че изследванията показват възпалителен процес, но препоръча изследванията, поставянето на диагноза и лечението да се извършват в ареста. В 30-дневния законово установен срок втората инстанция ще се произнесе.

След като на няколко пъти адвокатите на Мейзер внасяха в съда искане за промяна на мярката за неотклонение, съдът определи парична гаранция за свободата ѝ. Самата тя промени на няколко пъти показанията си, дадени пред разследващите и пред първата съдебна инстанция. Окръжните магистрати признаха Мейзер за виновна по две обвинения - че Мейзер е причинила по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай и, че е предложила подкуп на полицейски служител. Тя получи 3 години и половина затвор по първото обвинение и 4 години и половина за затова, че е предложила подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай. Според първоинстанционния съд Мейзер трябва да търпи по-тежкото. Окръжен съд - Варна ѝ наложи и глоба в размер на 8 000 лева, както и обезщетение на майката на Николай в размер на 150 000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право