Анита Мейзер остава в ареста заради US паспорт

Анита Мейзер остава зад решетките, съобщи "Дарик". Това постанови Варненският окръжен съд, който не измени мярката й за неотклонение заради опасността 52-годишната миска да се укрие, след като вече й е върнат американският паспорт.

Адвокатите на подсъдимата поискаха тя да излезе от затворническото общежитие в Сливен и да дочака края на делото под домашен арест. На първа инстанция Мейзер се призна за виновна за убийството на съпруга си Николай Димов и за предлагане на подкуп на полицай, като получи общо 3 години затвор.

Мярката за неотклонение се гледа при закрити врата по искане на адвокатите на Мейзер. Те изтъкнаха, че в залата ще бъде представена медицинска документация и ще бъдат разкрити подробности от интимния живот на миската и съпруга й.

Пред съда защитата е изтъкнала чистото съдебно минало, съдействието на разследващите и влошеното здравословно състояние на Мейзер, обясни нейният адвокат Олег Атанасов. На въпрос какво е заболяването й той отговори „женски болести, които налагат лечение” и добави, че обжалват решението.

„Получава се парадокс, защото самите органи на разследването й върнаха паспорта. Според тях няма опасност, а сега според съда има опасност тя да се укрие. Стига да искаше, съдът можеше да изземе паспорта, ако това ги притесняваше”, коментира още Атанасов.

Американският паспорт на Мейзер й беше върнат малко преди процеса срещу нея в края на месец декември.

Самата Анита Мейзер при довеждането й в съдебната зала заяви, че не очаква да бъде пусната на свобода.

„Имайки предвид позициите на сестра му и нейните адвокати в съда, шансовете ми са нулеви – както днес, така и в бъдеще. Всичко е подкупено”, каза тя, визирайки сестрата на Николай - Милена Димова, която е варненски общински съветник от ГЕРБ.

След края на заседание Мейзер напусна разплакана залата. Чакащите отвън близки на семейството на Николай приеха с аплодисменти решението на съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право