Ансамбълът грабна бронза в Рио

Ансамбълът ни сбъдна мечтата си да вземе медал в Рио. Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова спечелиха бронз в многобоя с 35,766 т. Момичетата, водени от Ина Ананиева, изиграха изключително силно и двете си композиции - на ленти, както и на два обръча и три чифта бухалки.

Втори на стълбичката се качи ансамбълът на Испания, който получи същия резултат, но заради по-голямата трудност на съчетанията зае второто място. А олимпийското злато отиде в ръцете на рускините - 36.233 точки.

Така грациите изпълниха и заканата си да се приберат с медал, който да посветят на съотборничката си Цветелина Стоянова. Два месеца преди игрите тя опита да посегне на живота си и още се възстановява в „Пирогов”.

От Рио делегацията ни се връща с три медала, преди това отличия спечелиха - сребро на Мирела Демирева в скока на височина и бронз на Елица Янкова в борбата.

Още преди момичетата за изиграят съчетанията на втория си уред, капитанката Михаела Маевска бе определена за знаменосец на делегацията ни по закриването на игрите.

В индивидуалното Невяна Владинова завърши 7-а с 70,733 т. Преди последното изпълнение на лента тя бе пета,но допусна неточности и отстъпи с две места. Драматична бе битката за златото. Фаворитката Яна Кудрявцева (Русия) изпусна бухалки и отстъпи лидерството. При последното си излизане на килима тя игра блестящо, но не успя да се върне на върха и остана сребърна със 75,608 т. Титлата взе сънародничката й Маргарита Мамун със 76,383 т.

Коментари

Задължително поле