Ансамбъл „Виенски челисти 5+1“ с концерт на крепостта Трапезица в Търново

Хълмът Трапезица във Велико Търново е една от четирите национални забележителности с историческо и културно наследство, в които е планирано да се проведе XXI издание на „Австрийски музикални седмици – 2017“.

Музикалният фестивал е най-големият и дългогодишен фестивал, организиран в България от чуждестранно посолство, а тазгодишното му мото е „Вълшебни места – омайваща музика“.

Австрийският ансамбъл е съставен от неговия основател през 2008 г. Герхард Кауфман и колегите му Флориан Егнер, Франц Ортнер, Милан Каранович, Себастиан Бру, и Йоана Захарин.

Музикантите ще изненадат българската публика с нова концепция – класически музикални произведения, представени в нов аранжимент, в комбинация със сценична интерпретация.

Началото на спектакъла ще бъде дадено на 14 юни в Античния стадион в Пловдив. На следващият ден челистите ще свирят на остров Света Анастасия край Бургас. Събитието в Търново ще се състои на 16 юни от 19.30 ч. на хълм Трапезица. А на 17 юни край Ябланица, в пещера Съева дупка, ще бъде и финалният концерт.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.