Ансамбъл "Шумен" открива празниците на турския град Синоп

Ансамбълът за народни песни и танци "Шумен" с главен художествен ръководител Катя Кайрякова получи специалната покана да открие Дните на град Синоп, Турция, тази седмица. В едночасовата концертна програма на ансамбъла са включени песни, танци и инструментални изпълнения от различни етнографски области на България.

Зам.-кметът по строителство и екология на община Шумен инж. Боян Тодоров също ще бъде гост на празниците на турския град Синоп на 8, 9 и 10 септември. Гостуването е по покана на кмета на града Баки Ергюл. В празничните дни се провежда и "Фестивал на щастието" с международно участие. Той се реализира със съдействието на шуменската фирма "Алкомет"АД и заедно с инж. Тодоров гост на празниците на града ще бъде и Фикрет Индже, председателят на УС на Българо-турската търговско-индустриална камара и на Надзорния съвет на дружеството.

Ден преди посещението в Синоп, на 7 септември, зам.кметът ще посети един от заводите на турския холдинг "Саркуйсан" в промишлената зона на Истанбул, съобщават от община Шумен. Фирмата е най-големият производител на електролитна мед в Турция. Инж.Тодоров ще се запознае на място с мощностите в предприятието, тъй като подобен завод се изгражда в Шумен и предстои неговото откриване.

img-20170823-wa0002

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони