Антимафиот задържан за грабеж (обзор)

Иван Атанасов задигнал пари и телефон от дома на свой познат

Полицаят от ГДБОП имал двама съучастника

Жертвата му дължала 500 лв.

Антимафиот от Специализирания отдел “Киберпрестъпност” при ГДБОП е бил задържан за грабеж. От прокуратурата съобщиха, че той е действащ служител на МВР, от вътрешното ведомство казаха, че е подал заявление за напускане преди да извърши престъплението.

26-годишният спецполицай Иван Атанасов е бил арестуван при акция на “Вътрешна сигурност” и СДВР. Той е зад решетките, заедно със съучастника си Жорж. Третият участник в престъплението засега е неизвестен. Софийската районна прокуратура им е повдигнала обвинение.

Грабежът и побоят били извършени в жилището на Л. Р. в ж. к.”Дружба”. По информация на “Труд” той е наркодилър и се е познавал добре с полицая. Преди време Атанасов му дал 500 лв. назаем, които Л. Р. дълго време не връщал. Двамата се срещнали в дома на дилъра.

По някое време антимафиотът взел китара и започнал свири. Това било сигнал към двамата му авери, които го чакали пред вратата. Те нахлули в жилището и заедно с Атанасов започнали за налагат с юмруци и различни предмети по главата и тялото Л. Р. След това отнели със сила 250 лв. и мобилен телефон от жертвата си и си тръгнали.

Атанасов и Жорж са в ареста за 72 ч., предстои внасянето в съда на искане за постоянното им задържане под стража.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право