Турски тир се удари в бус, след като скъса мантинела на пътя Враца-Мездра

6 нови разрешения за строеж са издадени след 13 март От началото на годината броят на тези документи е 22

Арестуваха младеж за побой на търновец

Спипаха камион с 9 кубика незаконни дърва

Специалист: Няма данни кърлежи и комари да пренасят коронавирус

Строители дарили над 1,1 млн. лв. за борбата с COVID-19 Средствата и медицинското оборудване са предоставени от КСБ, отделни фирми и работещи в бранша

Българска ваксина срещу Covid-19 – най-рано след година

Нети разбра, че е осиновена, сестра й е популярна водеща

1500 лв. глоба за попиляна бира на пътя

Данаил Кирилов: Нямам съмнения, че системата за случайно разпределения на дела е била манипулирана

Министерски съвет пусна официален сайт за коронавируса Ще предоставя информация за всички предприети мерки и дейности от изпълнителната власт

Харви Уайнстийн вече няма симптоми на Covid-19

Дават по една минимална работна заплата и осигуровки за свободния сектор в културата

Вицепремиерът Каракачанов предлага забрана за внос на чужди земеделски продукти в сезона до изчерпване на българските

Какво прави българинът, като му кажат “не излизай”?

Антирекорд по раждаемост през 2016 г.

Едва достигаме границата от 60 000 деца
С тези темпове до две години населението на България ще бъде под 7 милиона души

България ще отбележи исторически антирекорд за най-малко родени деца през годината, откакто се води статистика по този показател, предаде Би Ти Ви.

По последни данни за 2016-а на територията на страната са родени 59 633 бебета и вероятно до края на годината този брой ще прескочи границата от 60 000. Това обаче ще бъде крайно недостатъчно, за да се достигне критичното число от 1997 година. Именно тя държеше първото място в отрицателната класация за най-малко родени деца. Тогава ражданията са били 64 125.

За сравнение през 1950 г. новородените са били почти три пъти повече, или 182 571.

Само в три области на България тази година има по-голям брой раждания от миналата – във Велико Търново (с 286), София – 177, и Бургас (където ръстът обаче е минимален, 16). Особено голям отрицателен прираст има в област Пловдив (-425), а най-големият относителен отрицателен прираст е в Хасково. Показателна е ситуацията във Видинска област, където ражданията до момента са 386, като през миналата година са били 407.

Хората, напуснали България, тази година са 28 хил., а дошлите са 25 хил. Сред пристигналите у нас най-многобройни са гражданите на Сирия, Русия и Турция. Статистиката сочи още, че тази година тежките пътнотранспортни произшествия са повече от миналата година. През 2015 г. те са били малко над 6000, докато само до 1 октомври тази година са близо 6300.

Общата тенденция показва, че населението на България към края на изтичащата година е около 7 100 000 души. До две години обаче българите със сигурност ще бъдат под 7 милиона.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. 7100000 това с живеещите в Англия и Испания ли е?

  2. Благодарете на ГЕРБ и Симеон Дянков, който отмени всички привилегии за майките, които въведоха при Царя, когато раждаемостта тръгна нагоре. Е, нали за малцинствата има достатъчно, карат луксозни коли, а се водят социално слаби и живеят на помощи. От личен опит го казвам и изпатил от последиците. ГЕРБ или ГРОБ по -точно за БЪЛГАРИЯ!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.