Антонио Таяни от ЕНП е новият председател на Европарламента

Европейският парламент избра кандидата на Групата на ЕНП Антонио Таяни за свой нов председател за периода 2017 - 2019 година.

“Истински проевропеец, Антонио Таяни отдаде политическата си кариера на Европа. Той ще бъде силен и надежден партньор за целия Парламент. Топло приветстваме Антонио Таяни за постигнатия от него резултат и благодарим на всички евродепутати, които гласуваха за него”, каза Манфред Вебер, председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент.

“Изборът на Антонио Таяни показва, че Групата на ЕНП е стабилната котва в Европейския парламент и силата, с която могат да бъдат създавани партньорства. Групата на ЕНП гарантира стабилността на този Парламент. Ние сме тези, които създават мостове в Европейския парламент и ще продължим да правим това, за да постигнем резултати за европейските граждани”, каза Манфред Вебер.

Групата на ЕНП гарантира стабилността на този Парламент. Ние сме тези, които създават мостове.

“Очакваме с нетърпение по-нататъшното сътрудничество с проевропейските сили в Европейския парламент и преминаването към Европа, която дава резултати.”

Антонио Таяни, на 63 години, е евродепутат от 1994 г. Той беше заместник-председател на Европейската комисия от 2008 до 2014 година, първо като комисар за транспорта (2008 - 2010), след това като комисар за промишлеността и предприемачеството (2010 - 2014). Той стана първи заместник-председател на Европейския парламент през 2014 г. и е заместник-председател на Европейската народна партия от 2002 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа