Антон Кутев: След всички глупости на управляващите се налагат предсрочни избори

След всички глупости, които правят управляващите се налагат предсрочни избори. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Антон Кутев преди началото на днешния пленум на левицата.

По думите на Кутев повечето политически сили нямат интерес от предсрочни избори. „БСП е може би единствената, която има. Аз лично смятах, че избори ще има, но чак следващата година“, посочи Кутев и заяви, че след всички глупости на управляващите, такива се налагат.

Според Кутев темата за продажбата на активите на ЧЕЗ в България не е предвидена за настоящия пленум, тъй като дневният ред на заседанието предвижда вътрешнопартийни въпроси.

„Дълбоко не вярвам в това, което официално ми отговори министър-председателят, че не знае за тази сделка предварително. Не мога да повярвам, че българският и чешкият премиер се срещат и говорят за всичко друго, но не говорят за сделката, която в момента заплашва да го свали от власт“, посочи Кутев.

Според него Борисов със сигурност е знаел какво се случва, а ако не е - трябва да си подаде оставката. „За мен остава огромният проблем, когато Гинка продаде на Гинчо. След три години, примерно, тя източи няколко стотин милиона от ЧЕЗ, след което продаде на някой несъстоятелен човек фирмата и той фалира. Какво държавата пак ли ще стои отвън и ще каже, че не знае за какво става дума“, заяви Кутев.

„Представяте ли си един ден да спре тока в София – какво правим? Ако Гинка реши утре, че е обидена на софиянци и дръпне шалтера – какво правим после?“, попита Кутев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика