Антон Кутев: Създава се грешното впечатление, че в БСП има сериозно вътрешно напрежение и опозиция

Зам. председателят на ПГ на БСП за България заяви пред БНТ, че се създава грешното впечатление, че в Столетницата има сериозно вътрешно напрежение и опозиция. Той отбеляза, че опозицията по време на Сергей Станишев е била доста по-страшна.

Според него няма нужда от нов устав на партията. Той отбеляза, че в 131-годишната си история в БСП е имало вътрешни напрежения и че те са нормални, но в момента се преувеличава силата на т.нар. вътрешнопартийна опозиция.

Той повтори позицията на БСП, че предложението за антикорупционен закон на ГЕРБ не може да функционира в този си вид, защото не може депутатите да назначават органа, който да ги разследва. Той отбеляза, че има очевидни проблеми в начина, по който работи системата, и даде за пример разследванията срещу Цветан Цветанов като подчерта, че не дава мнение дали той е виновен, или не.

"Няма идеално решение. Нашето предложение е по-добре, но беше прието друго."

Той заяви, че вотът на недоверие срещу правителството е наложителен. Той отбеляза, че БСП търси диалог с управляващите по важните въпроси на европредседателството и че не се опитва да дава „контрапредложения“. Според него такъв важен въпрос е Черноморският регион.

"Ние искаме Европа да е вносител на стабилност в Черноморския регион. Ролята ни като опозиция е да сме коректив."

Антон Кутев заяви, че БСП е винаги готова за управление, но по-важният въпрос е какви промени направи, ако вземе властта - какви промени ще направим в здравеопазването, пенсионната система и как ще вдигнем заплатите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика