Дворецът в Балчик е с приза „Най-добър туристически обект“

Турист остана без пари след баня в село Баня

Избраха Филип Димитров за зам.-председател на Венецианската комисия

Турция облага туристите с нов хотелски данък

Президентът Радев: Езикът е най-силното „оръжие“ на дипломата Държавният глава се срещна с клуба на посланиците, говорещи български език

Лавров на среща при Доналд Тръмп във Вашингтон

Световно известен нефролог консултира безплатно в Бургас

Песните на Pavell & Venci Venc’ се слушат в 78 държави

Невръстен грабител задигна торба с 820 лв. от жена

Работник загина, затиснат от цистерна в Любимец

Пожар лумна от хладилник

Варненският свободен университет въвежда облачна технология на Google Студенти и преподаватели ще общуват по електронен път

Вижте какво откриха полицаи при акцията срещу наркогрупата в Елин Пелин (СНИМКИ)

Евробарометър: Само един от четрима българи вярва, че корупцията ще бъде наказана (ГРАФИКИ)

Серена Уилямс – гъвкава като гимнастичка (СНИМКА)

Антъни Иванов стана спортист на годината на Велико Търново

Плувецът Антъни Иванов е спортистът на 2016 година във Велико Търново. Младият състезател, който е национален шампион, рекордьор и европейски медалист спечели категорично отличието в категорията за мъже и жени. Призовата статуетка му бе връчена лично от кмета на старопрестолния град Даниел Панов по време на тържествена церемония. Боксьорът от клуб „Ивайло” и трикратен победител в надпреварата Тинко Банабаков зае втората позиция, а на трето място бе класиран Дамян Дачев, шампион по спортна стрелба с лък.

Топ 7 допълниха Светла Йорданова /шахмат/, Радослав Златанов /лека атлетика/, Соня Богданова /хандбал/ и Даниел Атмаджов /конен спорт/. В категорията за юноши и деца №1 стана Емил Стефанов от шахматен клуб „Етър”. Младият гросмайстор завоюва редица успехи през годината, което категорично му донесе и първото място в анкетата. Втора е състезателката по плуване от СК „Етър 2000” Бояна Томова. На трета позиция бе класиран плувецът от СК „Боляри 2009” Здравко Баблаков. Анна Ангелова /конен спорт/, Ралица Николова /художествена гимнастика/, Любомир Епитропов /плуване/ и Диана Кьорчева /стрелба с лък/ заеха останалите места в Топ 7 на „Спортист на годината” за деца и юноши. Призова статуетка бе връчена и в категория „Треньор на годината”.

Отличието бе отредено Савина Ганчева от спортен клуб по художествена гимнастика „Етър Елит”. Златна значка за високи постижения в спорта и популяризирането на Велико Търново бе връчена от кмета Даниел Панов на лекоатлета Свилен Митрофанов.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов сподели, че е щастлив от тържествеността на церемонията, която доказва колко висока е активността на клубовете в старопрестолния град и колко много са постиженията на великотърновските спортисти. Той благодари на талантите на старопрестолния град, на техните треньори и наставници за отличните резултати, с които те прославят Старата столица в България и по света. „Привличането на децата и младите хора към активно спортуване е един от приоритетите в работата ми и продължавам да се придържам към него. Само по този начин – когато децата и младите хора спортуват, те ще имат тези върхови постижения, с които великотърновци и всички българи да се гордеят.

Община Велико Търново ще продължи да помага на спорта и да го подкрепя по всички възможни начини, и да развива спортните инфраструктура и бази” подчерта Даниел Панов. Сред гостите на церемонията за обявяването на спортисти и треньор на годината бяха председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов, общински съветници от ресорната комисия по образование, спорт и младежки дейности, изявени великотърновски спортисти и спортни деятели.

Инициативата „Спортист на годината” е създадена през далечната вече 2000 г. по идея на ресорните журналисти Петко Павлов и Анатоли Петров. Днес подкрепената от Община Велико Търново и кмета Даниел Панов анкета е сред значимите за обществеността събития. Протоколното връчване на наградите отдавна е в историята, а номинациите и награждаването протичат по утвърдени от Общинския съвет правила.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.