Антъни се сдобрил с плувците

Разединението в националния отбор по плуване е в историята, твърди главният мениджър на тима Кристиан Минковски. Тъкмо той бе нарочен за главен виновник за допинг скандала с трите положителни проби на млади състезатели от звездата Антъни Иванов, който от своя страна обяви, че няма повече да участва в лагерите на националите. Стигна се и до размяна на тежки реплики в социалните мрежи между Иванов и други от плувците, но от тази седмица търновецът се подготвя заедно с останалите за европейското първенство в Будапеща идната седмица. Сега обаче всички твърдят, че скандалите са забравени.

Всички се радваме, че се намали напрежението, което в голяма степен беше изкуствено създадено покрай неприятностите с другите момчета – заяви Минковски. - Постепенно нещата се нормализират. Всички сме заедно от понеделник на „Дианабад“ и на европейското ще покажем отборен дух. Очакваме много силни постижения и в двете щафети.“

Освен Иванов в състава на българския тим са Йосиф Миладинов, Калоян Левтеров, Йордан Янчев, Любомир Епитропов, Габриела Георгиева и Диана Петкова. Антъни, Йосиф и Калоян вече имат квоти за олимпийските игри в Токио и за тях първенството ще е по-скоро репетиция за най-голямото спортно събитие. За останалите състезатели континенталният шампион е възможност също да покрият нормативи. За тези, които не успеят, остават още три шанса на турнири в Бургас и София.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт