Антъни си пожела олимпийско злато

Влизането във финала на 200 метра бътерфлай на световното по плуване в Будапеща е разпалило апетита за успехи на Антъни Иванов. 18-годишният търновец си пожела олимпийско злато от игрите Токио 2020.
„Тогава ще бъда на 21 години, а това е отлична възраст за пробив в плуването – заяви Иванов, който се състезава за „Вихрен“ (Сандански). – На игрите в Япония ще бъда дебютант и това го отчитам по-скоро като плюс за мен. Ще направя всичко да се подготвя добре и да атакувам олимпийския връх.“
Президентът на федерацията по плуване Таня Богомилова – единствената българка с олимпийско злато в този спорт у нас, очаква Антъни да успее в мисията си.
„Това са целите му и така трябва да бъде – заяви Богомилова. – Той е българският Майкъл Фелпс в тази дисциплина.“
Новата звезда още тази седмица отива на лагер в Камчия, където ще се готви за световното за юноши в Индианаполис (САЩ).
Иванов бе отличен и от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който удвои премията му за 8-ото място в света. По регламент наградата е на стойност 5000 лева, но плувецът ще получи 10 000 заради изключителната стойност на постижението си.
„Ти си едва в началото на своята спортна кариера и ти желая да постигнеш още много призови класирания“, пожела Кралев на нашия плувен ас.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.