Апаши задигнаха 180 кг сладкиши в центъра на Монтана

Снимка: Архив

Неизвестни апаши отмъкнаха близо 200 кг бонбони, близалки и ядки от павилион за сладкиши в центъра на Монтана. Крадците се издирват, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В четвъртък, във времето от полунощ до 7 часа сутринта, ловки обирджии отворили брезентовото платно на изграден временен щанд за продажба на захарни изделия в близост до Драматичния театър и изнесли незабелязано 14 кашона с желирани бонбони, всеки с тегло от 5 кг; 9 кашона с шоколадови ядки, с тегло от по 5 кг; 5 плика солени ядки, с тегло 6 кг всеки; 7 кашона със сушени плодове, с тегло от по 5 кг; 30 големи рекламни близалки; 30 големи захарни петлета и неустановен брой средни по размер близалки.

Лакомствата са собственост на фирма от Лом, отворила павилион за продажба на продукцията си по време на празника на областния град. Стойността на нанесената щета е в процес на изясняване. Апашите са задигнали сладкишите най-вероятно за препродажба, но не е изключено и лично да са възползват от тях и да унищожат веществените доказателства за кражбата, коментираха криминалисти.

По случая е образувано досъдебно производство.

Коментари

Задължително поле