Апаши обраха „гардероб банка” в Монтанско

Снимка: Архив

Ловки обирджии са претършували гардероб и ракла, ползвани за домашни банки, в две монтански села и са задигнали скътаните в тях над 5000 лева, съобщиха от Областна дирекция на МВР.

В петък сутринта, когато 82 годишният Е. Б. излязъл за около 2часа от къщата си в село Комощица, крадец се вмъкнал през незатворен прозорец и прибрал скритите между дрехите в семейната ракла 500 лева. Същия ден в съседното село Якимово апаш отключил дома на Л. М. /77 г./ и отмъкнал пъхнатите в гардероба 5000 лева.

От десетилетия възрастните хора по селата крият пари под възглавници, дюшеци и в гардероби, това са първите места, които крадците проверяват, коментираха криминалисти.

В почивните дни сигнал в полицията, че е обрана, подала и 71 годишната Р. Г. от село Долно Белотинци. Бабата била излъгана още в сряда от телефонен апаш, представил се за „капитан Николов”,че трябва да помогне с пари на служители на МВР да заловят банда измамници.

Пенсионерката сложила в платнена чанта 6200 лева и ги пъхнала под контейнера за боклук до дома си. След като четири дни чакала да й върнат парите, старицата разбрала,че е измамена и обрана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право