Апаш, бил и ограбил дядо, влиза за шести път в затвора

Снимка: Архив

Престъпник, пребил и ограбил възрастен мъж на улица в Лом, отива за две години в затвора. Присъдата е шеста поред за крадеца, съобщиха от Апелативната прокуратура в София.

Наглият грабеж бе извършен в средата на декември 2014 г. Дядото, пристигнал от близко село в крайдунавския град, за да пазарува продукти за коледните празници. В близост до общинската управа в Лом пенсионерът поискал да му запишат музика на флашка. Апашът Димитър Димитров, който само преди шест месеца бил излязъл от затвора, видял банкноти в портфейла на стареца и му предложил той да му запише музиката. Дядото му дал 10 лева и тръгнал към ж.п гарата в града. Обирджията обаче поел след него, издебнал безлюдно място, повалил го с удар и отмъкнал парите – 202 лева, от портмонето му.

След като се съвзел, дядото подал сигнал за грабежа в полицията и не след дълго криминалистите открили и прибрали апаша в ареста. В него обаче открили само 100 лева от откраднатите пари.

Докато по случая течеше разследване и в започналото дело срещу него, Димитров многократно симулираше влошено здравословно състояние, отлагаше съдебни заседание и искаше да бъде пуснат на свобода. Месеци след като излезе от ареста обаче полицията откри в дома му самоделна бомба и отново го прибра зад решетките. Двете години затвор, на които е осъден за грабежа на дядото, Димитър Димитров трябва да изтърпи при първоначален „строг режим”, решиха магистратите. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право