Апаш, наел шофьор да го вози, го пребил и ограбил в движение

Снимка: Архив

Криминално проявен мъж е задържан от полицията след като нападнал и задигнал парите на нает от него шофьор. Грабежът е станал, докато автомобилът се движел из Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Екшънът се разиграл във вторник между 20,00 и 20,30 часа на улица „Климент Охридски” в областния град. Сутринта на същия ден трима жители на видинското село Горни Лом – Любомир М./43 г./, Боян Б. /25 г./ и 19-годишната Моника З., наели Тодор С./50 г./ от село Средогрив да ги превози от Горни Лом до монтанското село Владимирово с колата си „Дачия Сандеро”. Шофьорът ги откарал, изчакал да свършат работата си и привечер поел с тях обратно. По пътя през Монтана обаче Любомир М. се скарал с водача, нахвърлил се върху него с юмруци, скъсал ризата му и я взел заедно с портмонето в джоба и 65 лева в него.

Полугол и окървавен, шофьорът подал сигнал за грабежа в полицията и пазителите на реда открили тримата пътници в района на автогарата в Монтана. Портмонето и парите са открити и върнати на водача, а биячът Любомир М. е задържан в Районното управление на Монтана за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Коментари

Задължително поле