Апаш на чанта с 10 000 лева обещал да върне парите само след споразумение за по-леко наказание

Снимка: Архив

Апаш, който задигнал чанта с 10 000 лева от автомобил в Горна Оряховица, е заявил, че ще върне парите само при споразумение с прокуратурата за по-леко наказание.

Злодеянието бе разкрито за часове от криминалисти от железничарския град след сигнал на потърпевшия собственик. Оказало се обаче, 7700 лева от чантата липсват, а задържаният с постоянна мярка Венци Бояджиев –Черния поставил условие пред Темида.

Кражбата на въпросната крупна сума бе обявена от полицията за разкрита в понеделник, а екшънът се разигра в петък вечерта в Горна Оряховица. Тогава сигнал за липсата на сак с 10 000 лева е бил подаден от 34-годишния Димитър,който e автомонтьор в старата столица.

При светкавичните действия на МВР час по-късно са спипани двама в паркиран бус до болницата в Горна Оряховица - Венци и съучастникът му Тодор на 31 г. Тодор бил колега на обрания мъж и от него бил научил ,че е продал имот .Тогава той и Черния проследили „ужиления” и му задигнали парите.

В намерената чанта край буса обаче имало само 2300 лева. Към момента обвинение е повдигнато само на Венци, а Тодор бил свидетел. Оставеният зад решетките от съда имал сериозно криминално досие и присъда за измама в Румъния. Сега държавното обвинение проверявало дали тя била в сила и у нас. Пред Темида Бояджиев е заявил,че е готов да върне липсващите 7700 лева само при спогодба и намалено наказание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България