Апаш обезоръжи ловец и опустоши 3 къщи

Крадец нахлу в няколко къщи в планинското село Долна Бяла речка край Вършец, задигна ножове и сувенирен пистолет на ловец и яде и пи на аванта в съседни къщи.

Апашът щурмувал домовете в почивните дни, след като се уверил, че стопаните – жители на близки и далечни градове, не са се прибрали. В къщата на 64-годишния Георги Д. – жител на София, обирджията отворил два прозореца влязъл, обърнал всичко в търсене на пари и ценности, но след като не открил нищо, задигнал колекцията от ловни ножове и сувенирен пистолет на стопанина.

В съседните две къщи обаче плячката на крадеца била по-добра. В един от домовете той открил бутилка уиски и мезета и заседнал на трапезата. Запалил си дори печката, ял, пил, гледал телевизия и си тръгнал чак когато припасите свършили. В понеделник стопани и съседи открили следите от взломовете и съобщили в полицията.

„За кражбите има заподозрян, работи се за изясняването на случая!”, казаха от полицията. Според местни жители ударите са дело на местен хлапак, който е настанен в ТВУ, но бяга, краде наред и след като го заловят отива пак в поправителното общежитие. До следващото бягство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България