Апаш, точил чужда банкова сметка, отива в затвора

Присъда от две години в килия при „строг“ режим произнесе съдът в Монтана срещу Борислав Йосифов, който незаконно теглил пари от чужда банкова карта, съобщиха от Апелативна прокуратура.

Според разследващите органи през юни 2015 г. многократно осъжданият Йосифов видял край жп гара в Лом закачена на дърво мъжка чантичка. Апашът моментално я грабнал и открил в нея около 40 лева, лични документи, пистолет „Макаров“ и банкови карти. Обирджията захвърлил документите, укрил оръжието и се заел да провери има ли пари в намерените карти. Въпреки богатото си криминално минало престъпникът не умеел да борави с банкови карти и извикал на помощ брат си. За беда, собственикът на картите бил оставил до тях и листче с пинкодовете им. От банкомат в Лом Борислав изтеглил 400 лв. и направил още два неуспешни опита за теглене на пари.

През това време собственикът на картите, който разтоварвал стока в близкия си магазин, видял че чантата му е изчезнала и подал сигнал в полицията. По данни от банката за извършените трансакции и записи от близка видеокамера апашът бързо бил разкрит и заловен.

Към присъдата от две години затвор на Борислав Йосифов за източването на чуждата карта са прибавени и още шест месеца в килия по друго старо дело, заявиха от прокуратурата. Наказанието е влязло в сила и е приведено в изпълнение от Окръжна прокуратура – Монтана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право