Апелативен съд -Варна посрещна съветник в Японското посолство

Апелативен съд – Варна посрещна Ясуюки Ебата – съветник в Посолството на Япония в Република България и заместник ръководител на мисия. Посещението е знаково за институцията, тъй като се провежда в година, в която се отбелязват три важни годишнини в историята на двустранните отношения между Япония и България - 110 години от началото на официалните двустранни контакти, 80 години от установяването на дипломатически отношения между двете страни и 60 години от възстановяването им, съобщиха от пресслужбата на ВАС.

В срещата с председателя на съда Ванухи Аракелян и с магистрати от апелативната инстанция дипломатът се запознал с дейността на институцията, със спецификата на правораздавателната дейност, с резултатите от работа и с проектите, реализирани от съда.

Японският гост имал възможност за лична беседа с младия юрист Християн Облаков, краевед и автор на 8 книги за личности, оставили ярка диря в изграждането на архитектурния облик на Варна. Дипломатът е разгледал арт салона на Апелативен съд-Варна, където в момента е експонирана изложбата „Енигма“ – графика, рисунка и живопис на 18-годишната Ева Пенева, възпитаник на Школа #Дедал.

В разговор с нейния ръководител Дарин Сотиров, един от вдъхновителите на уникалното арт-пространство в съдебната институция, гостът се запознал с творческите идеи на школата и с бъдещите проекти за партньорство между правото и изкуството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони