На 21 март 2018 да почерпят

Генков на преговори с „Локо“ (София)

Прахът на Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с много пари и не го върнал

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството Корейци искат да правят тикет системата на София

Реферите стягат редиците през уикенда

Висшето поскъпва с 12 на сто от есента По-евтино ще бъде обучението само в Софийския университет, намаленията са между 200 и 500 лева

Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Апелативната прокуратура в Търново с планови проверки в затворите

Снимка: Архив

 

Прокурори от Апелативна прокуратура – Велико Търново и от Окръжна прокуратура – Ловеч извършиха проверки по линия на надзора за законносткато посетиха затворническо общежитие „Атлант“ в Троят и се срещнаха с лишени от свобода. Прокурорите са отговорили на всички направени запитвания, а при констатирани слабости в дейността на администрацията на затвора са направили препоръки.

Дейността по надзора обхваща планови проверки в местата за лишаване от свобода на територията на апелативната зона и ев изпълнение на Плана за контролно-ревизионната дейност на ВТАП за 2017 г и във изпълнение на указанията за дейността на прокуратурата по надзора върху изпълнение на наказанията и други принудителни мерки, утвърдени със заповед на Главния прокурор.В изпълнение на задълженията по надзора Ловешка окръжна прокуратура извърши тематична проверка за установяване спазването на изискванията на ЗИНЗС и ППЗИНС при реализиране на имуществена отговорност на затворниците. Обхваща Затвора в Ловеч и поделенията му в гр. Ловеч и гр. Троян за периода ноември 2016 до 31 май 2017 г.

Проверката е установила, че срещите с лишените от свобода се провеждат всеки месец в Затвора в Ловеч и съответните Затворнически Общежития по предварително определен и обявен календарен план и се документират. При срещите затворниците, които предварително са подали заявление за консултация с прокурор поставят своите въпроси. Касае се за техни запитвания и оплаквания във връзка със заповеди за заплащане на увредено от тях имущество -скъсани чаршафи, счупени предмети. Изслушани са оплаквания срещу служители на затвора, въпроси свързани с възможностите за полагане на труд, искания за предсрочно освобождаване, промяна на режим на изтърпяване на наказания, право на учене, неправомерно поведение на лишените от свобода, наказания за допуснати нарушения на дисциплината.

В тази връзка прокурорите са участвали в 92 съдебни производства, свързани с предложения за условно предстрочно освобождаване на лишени от свобода.

Предстои провеждане на срещи с лишени от свобода и проверки и в останалите пенициарни заведеният на територията апелативната зона.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.