Две жертви и десетки ранени при пожар в хотел в Прага (ВИДЕО)

Европа ще рециклира всички пластмасови опаковки след 2030 г.

Молдова ще иска компенсация от Русия заради „окупацията“ на Приднестровието

Спряха камионите по няколко направления заради снега

Просветният министър: Привличането на млади учители е предизвикателство

Въоръжена атака срещу 5-звезден хотел в Кабул

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в неделя, 21 януари 2018

Меркел и Борисов в отговор на “Труд”: България влиза много скоро в Шенген Премиерът събира европейските лидери и Реджеп Ердоган във Варна

Командоси щурмуват пробно прототипи на стената на Тръмп

Махат незаконни билбордове в София Столичният инспекторат откри 14 такива само по бул. „Черни връх“

Ципрас: Македонска нация никога не е имало Ще е абсурдно обаче в името на страната да няма Македония, смята гръцкият премиер

Хиляди румънци се събраха на протест в Букурещ (ВИДЕО)

САЩ и Русия призоваха Турция и сирийските кюрди към сдържаност

Турция нанесе въздушен удар по позиции на сирийските кюрди

Григор искал да е бегач и да знае френски език

Апелативната прокуратура в Търново с планови проверки в затворите

Снимка: Архив

 

Прокурори от Апелативна прокуратура – Велико Търново и от Окръжна прокуратура – Ловеч извършиха проверки по линия на надзора за законносткато посетиха затворническо общежитие „Атлант“ в Троят и се срещнаха с лишени от свобода. Прокурорите са отговорили на всички направени запитвания, а при констатирани слабости в дейността на администрацията на затвора са направили препоръки.

Дейността по надзора обхваща планови проверки в местата за лишаване от свобода на територията на апелативната зона и ев изпълнение на Плана за контролно-ревизионната дейност на ВТАП за 2017 г и във изпълнение на указанията за дейността на прокуратурата по надзора върху изпълнение на наказанията и други принудителни мерки, утвърдени със заповед на Главния прокурор.В изпълнение на задълженията по надзора Ловешка окръжна прокуратура извърши тематична проверка за установяване спазването на изискванията на ЗИНЗС и ППЗИНС при реализиране на имуществена отговорност на затворниците. Обхваща Затвора в Ловеч и поделенията му в гр. Ловеч и гр. Троян за периода ноември 2016 до 31 май 2017 г.

Проверката е установила, че срещите с лишените от свобода се провеждат всеки месец в Затвора в Ловеч и съответните Затворнически Общежития по предварително определен и обявен календарен план и се документират. При срещите затворниците, които предварително са подали заявление за консултация с прокурор поставят своите въпроси. Касае се за техни запитвания и оплаквания във връзка със заповеди за заплащане на увредено от тях имущество -скъсани чаршафи, счупени предмети. Изслушани са оплаквания срещу служители на затвора, въпроси свързани с възможностите за полагане на труд, искания за предсрочно освобождаване, промяна на режим на изтърпяване на наказания, право на учене, неправомерно поведение на лишените от свобода, наказания за допуснати нарушения на дисциплината.

В тази връзка прокурорите са участвали в 92 съдебни производства, свързани с предложения за условно предстрочно освобождаване на лишени от свобода.

Предстои провеждане на срещи с лишени от свобода и проверки и в останалите пенициарни заведеният на територията апелативната зона.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.