Община Варна открива център за хора с тежки увреждания

Водолази ще се гмуркат с ретро-скафандър

Заради опасни скали е спряна теснолинейката до Разлог

Един загинал и 49 пострадали, след като влак дерайлира в Испания заради свлачище

Министър Желязков: Инцидентът с дерайлиралия влак е класически случай на форсмажор

Контрабандист на прекурсори остава окончателно в ареста Холандецът бил съден многократно в Белгия, лежал в затвора за търговия с дрога

Кметът на Шумен: Удовлетворен съм от свършената работа, продължаваме Градоначалникът писа 4 на заместниците, нареди Шумен в Топ-5 на градовете

Център за подкрепа на хора с увреждания ще бъде изграден във Велико Търново

Зелена светлина за производство на канабис в Гърция, 22 милиона евро са първите две инвестиции До края на годината се очаква да бъдат дадени още 14 лиценза

Интерпол отказа да приеме Косово

Кражба на домашна наденица разкриха в Разградско

Автомобил блъсна и уби жена на „Околовръстното шосе“ в София Пешеходката е пресичала неправилно

Петима от ранените при Кресненското дефиле са изписани от болницата

Пожар унищожил къща на 71-годишна, разследват палеж Второ семейство остава без дом в Разградско заради огнена стихия

Вижте пръстена, с който актьорът Наум Шопов предложи брак на дългогодишната си приятелка Теа

Апелативна прокуратура-Пловдив стартира кампания „Заедно в Час по етика и право“

Апелативна прокуратура-Пловдив стартира съвместно съвместно с Регионалното управление на образованието кампания на тема „Как да не станем жертва на компютърни престъпления“, насочена към ученици от 10-и клас.
Инициативата е част от проекта „Заедно в Час по етика и право“, по който магистрати от трите прокуратури в града под тепетата – Апелативна, Районна и Окръжна, ще изнасят и лекции, свързани с учебния материал по предмета. Информационната кампания цели чрез обучение и дискусия учениците да избегнат опасностите в интернет, свързани с набиране на деца за проституция, създаване на порнографски виртуални материали и други престъпления. В „Час по етика и право“ ще се обсъждат теми за тайната на кореспонденцията, унищожаване на компютърните данни и програми, фалшификациите в интернет и какви наказания се предвиждат за нарушителите на закона, като ще са дават примери от практиката. Прокурорите ще изнасят лекции пред учениците от 10-и клас и за гражданското общество, държавата, Конституцията, идеята за демокрация, властта, човешките права и свободи и др.
На 20 октомври подписите си под споразумение за сътрудничество за кампанията „Заедно в Час по етика и право“ сложиха апелативният прокурор Иван Даскалов и началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова. Първата среща с учениците ще е тази сряда в Езикова гимназия „Иван Вазов“, а в нея ще участват апелативният прокурор Николай Божилов, окръжният прокурор Румен Попов, районният прокурор Гергана Мутафова и началникът на РУО Иванка Киркова.
Кампанията ще бъде проведена във всички училища в Пловдив с паралелки от 10-и клас и ще приключи на 30 юни 2017 г. В нея ще участват още Даниела Стоянова, прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив,  Димитър Беличев, Чавдар Грошев, Румяна Зайкова – Калеева, заместник-районни прокурори, и прокурорите Атанас Илиев, Бригита Байрякова и Пламен Чобанов. В края на учебната година ще бъде създаден ученически клуб „Правото и аз“, а неговите членове ще продължат дискусията с прокурорите по различни правни теми всеки месец.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.