Мъже с качулки запалиха камиони и багери на транспортна фирма

МВнР: Избягвайте пътувания на Балканите заради тежката зимна обстановка

Махат „Александър Велики“ от летището в Скопие (ВИДЕО)

Нови изисквания към общинските съветници ще има от следващия мандат

60-годишен закон засяга над 10 000 деца годишно у нас Игра „Не ме съди, човече” събра родители и хлапета във Варна

Цветан Цветанов в Симитли: Президентът желае скандали, огорчен е, че не може да управлява страната еднолично (СНИМКИ)

Деца на Фондация „Димитър Бербатов“ със златни медали от математическа олимпиада

Цачева отряза надзирателите за 20% увеличение на заплатите Ще се търсят възможности в бюджета за следващата година

Шофьори причинили катастрофи с пострадали, жалят присъди Въззивните дела са насрочени за идната седмица в Окръжния съд във Велико Търново

Музей „Етър” в Габрово продава мартеници от гайтани в помощ на болни деца 412 мартеници от цялата страна са изпратени за участие в конкурса

Вижте шоуто на конната полиция за Тодоровден в столичния квартал “Бенковски” (СНИМКИ)

Показаха Димитър Рачков в хитово шоу по HBO

Канадец е бил арестуван в ПьонгЧанг за кражба на автомобил

Стоян Алексиев: Оставете на мира това момиче!

Три малки деца загинаха при пожар в руско село

Апелативна прокуратура-Пловдив стартира кампания “Заедно в Час по етика и право”

Апелативна прокуратура-Пловдив стартира съвместно съвместно с Регионалното управление на образованието кампания на тема “Как да не станем жертва на компютърни престъпления”, насочена към ученици от 10-и клас.
Инициативата е част от проекта “Заедно в Час по етика и право”, по който магистрати от трите прокуратури в града под тепетата – Апелативна, Районна и Окръжна, ще изнасят и лекции, свързани с учебния материал по предмета. Информационната кампания цели чрез обучение и дискусия учениците да избегнат опасностите в интернет, свързани с набиране на деца за проституция, създаване на порнографски виртуални материали и други престъпления. В “Час по етика и право” ще се обсъждат теми за тайната на кореспонденцията, унищожаване на компютърните данни и програми, фалшификациите в интернет и какви наказания се предвиждат за нарушителите на закона, като ще са дават примери от практиката. Прокурорите ще изнасят лекции пред учениците от 10-и клас и за гражданското общество, държавата, Конституцията, идеята за демокрация, властта, човешките права и свободи и др.
На 20 октомври подписите си под споразумение за сътрудничество за кампанията “Заедно в Час по етика и право” сложиха апелативният прокурор Иван Даскалов и началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова. Първата среща с учениците ще е тази сряда в Езикова гимназия “Иван Вазов”, а в нея ще участват апелативният прокурор Николай Божилов, окръжният прокурор Румен Попов, районният прокурор Гергана Мутафова и началникът на РУО Иванка Киркова.
Кампанията ще бъде проведена във всички училища в Пловдив с паралелки от 10-и клас и ще приключи на 30 юни 2017 г. В нея ще участват още Даниела Стоянова, прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив,  Димитър Беличев, Чавдар Грошев, Румяна Зайкова – Калеева, заместник-районни прокурори, и прокурорите Атанас Илиев, Бригита Байрякова и Пламен Чобанов. В края на учебната година ще бъде създаден ученически клуб “Правото и аз”, а неговите членове ще продължат дискусията с прокурорите по различни правни теми всеки месец.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.