МТV се връща във Варна Обещава още по-грандиозен концерт през 2018

Премиерът Борисов разговаря със Заев за активизиране на работата по транспортната инфраструктура

Влагат 750 000 лева в благоустройство на населените места край Велико Търново 450 000 лева е фондът към програма „Местни инициативи“

Синодът призова за усърдна молитва против приемането на Истанбулската конвенция

Шефът на НСО подал оставка?

Четирима загинали след катастрофа на самолет и хеликоптер в Германия

Арестуваха трима души в Полша по обвинение в нацистка пропаганда

Черен дим стресна бургазлии

Кралев открива семинар срещу допинга

Учител ударил ученик в столично училище

Амазон отваря магазин без продавачи

Масов бой между кюрди и турци на летището в Хановер

Наръган мъж издъхна в аптека в Червен бряг, задържаха заподозрения в автобус за София

„Дяволът“ носи голове

Прием на деца в детските градини: Какво показа проверката на общината, как се оправдава Иво Мирчев

Апелативна прокуратура-Пловдив ще провежда научни дискусии по наказателно право със студенти от ПУ „Паисий Хилендарски”

Апелативна прокуратура-Пловдив и Юридическият факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ стартират съвместна инициатива за провеждане на научни дискусии по наказателно право с практическа насоченост за студенти. По повод предстоящите съвместни прояви апелативният прокурор Иван Даскалов, окръжният прокурор Румен Попов и районният прокурор Чавдар Грошев се срещнаха с представители на Факултетния студентски съвет и със зам.-декана на Юридическия факултет доц. д-р Христо Паунов. По време на срещата бе договорено да се подпише споразумение за сътрудничество за съвместните прояви, като студентите проявиха интерес и от начина на провеждане на практическия стаж в прокуратурата в трети курс.

Новата инициатива ще стартира на 13 декември (сряда), когато в Апелативна прокуратура-Пловдив ще се проведе кръгла маса на тема „Ролята на разследващия полицай, следователя и прокурора в досъдебната и съдебна фаза по наказателните дела – практически аспекти“. Желание за участие в научната беседа са досега са заявили 50 студенти. Пред тях лекция ще изнесат магистрати от Районна, Окръжна и Апелативна прокуратура-Пловдив, следовател от Окръжния следствен отдел и разследващ полицай от Областна дирекция на МВР-Пловдив. Следващата кръгла маса по наказателно право ще се проведе през април 2018 г., когато се отбелязва Денят на Конституцията и юриста. Темата за обсъждане ще бъде с практическа насоченост и предложена от студентите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.