27-та Национална антарктическа експедиция приключи успешно

Йордан Арабаджиев, Съюз на международните превозвачи: 400 човека ще протестират в Страсбург срещу пакета „Мобилност“

Руски самолети с военни са кацнали във Венецуела

Кучета, предвождани от козел, нападат хора в столичен парк

Юлиан Ангелов, ВМРО: Искаме да запазим формулата „ОП“ и да се явим заедно на изборите, за да покажем единство

Лекар от Казанлък обяви гладна стачка

Митрополит Антоний: Църквата не толерира изписването на свещени текстове по сградите

Вучич: Сърбия никога няма да се присъедини към НАТО

Пхенян върна своите представители в междукорейската Служба за връзка

Гуайдо призова венецуелците да се подготвят за завземането на властта

Джасинда Ардърн разпореди пълно разследване на атаката в Крайстчърч

Днес е Благовещение

“Лъвове“, бийте заради Ивайло

Шестима израелци са пострадали след след ракетен обстрел от Ивицата Газа

Днес става ясно дали пакетът „Мобилност“ ще влезе в дневния ред на Европарламента

Апелативният прокурор на Търново Огнян Басарболиев напусна поста Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет го награди за висок професионализъм

Апелативният прокурор на Велико Търново Огнян Басарболиев напусна поста.Мотивите на държавният обвинител да се оттегли от длъжността, не бяха официално оповестени. Юристи от старата столица коментират, че е получил оферта за работа от румънска компания.

Басарболиев получи отличие „личен почетен знак първа степен – златен“, за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. Предложението за поощряване на Огнян Басарболиев е направено от главния прокурор на Република България Сотир Цацаров.

Басарболиев има над 27 години юридически стаж в системата на Прокуратурата на Република България.

„Последователно е заемал длъжностите-младши прокурор, прокурор и заместник-районен прокурор в Районна прокуратура – Русе. Бил е прокурор и заместник-окръжен прокурор в Окръжна прокуратура – Русе. От 21 юни 2004 г. до юли 2014 г., в два последователни мандата е административен ръководител и окръжен прокурор на Окръжна прокуратура- Русе. От 17 юли 2014 г., с решение на Висш съдебен съвет е административен ръководител- апелативен прокурор на Апелативна прокуратура-Велико Търново. Има ранг „прокурор“ във ВКП и ВАП“.

С решение на Прокурорската колегия на ВСС от заседание на 19 септември Огнян Басарболиев е освободен след подаване на оставка, от заеманата длъжност „административен ръководител – апелативен прокурор“ на Апелативна прокуратура – Велико Търново, както и от длъжността „прокурор”, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП”, считано от 1 октомври.Прокурорската колегия на ВСС е определила Таня Недкова, която е заместник апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Велико Търново, за изпълняващ функциите „административен ръководител – апелативен прокурор” до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.