Румен Радев: Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и да ги научим да бъдат отбор Държавният глава участва в церемонията по случай 100-годишнината на баскетбола в България

Забраняват риболова в част от язовирите

Столични квартали остават без вода във вторник заради ремонти

Бизнес имотите привлякоха инвестиции за 1 трлн. долара

Връщат иззетите оръжия на Национално дружество „Традиция”

Наемателите в София все по-често търсят лукс Ръст от 50% на сделките

Банки докладват оборота при онлайн търговия

Кога мога да прехвърля отпуската си за следващата година?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 12 ноември 2019

Иде криза за инженери и лекари в следващите 10 г.

Боян Магдалинчев: Позицията на президента за избора на главен прокурор не е обсъждана официално във ВСС

Прокурори влязоха в болницата в Пазарджик заради ТЕЛК афера (обзор) По разпореждане на премиера Бойко Борисов директорът д-р Васил Вълчев е освободен

Крайната десница стана трета сила в Испания Социалистите спечелиха изборите, но с по-малко мандати

Българските собствениците на Efbet, които са обект на разследване и у нас, се оказаха свързани с комунистическите служби на България и са забъркани в пране на пари

Министър-председателят Бойко Борисов: По-евтин газ за българите след пускането на интерконектора с Гърция (обзор)

Апелативният спецсъд прати в затвора четирима телефонни измамници

Снимка: Архив

Апелативният специализиран наказателен съд наложи ефективни присъди от 3 до 5 години лишаване от свобода на четири лица за участие в организирана престъпна група за телефонни измами в Старозагорско, Плевенско, Габровско и други райони на страната, действала от октомври 2010 г. до юни 2012 г. Това съобщиха от пресцентъра на спецсъда.

По 5 години лишаване от свобода получиха участниците в групата Румен С. и Младен П., а 3 години затвор – Дейвид Г. Четвъртият осъден Петър И. се включил в престъпната дейност на групата през април 2012 г. За участието си в две измами съдът му наложи 6 месеца затвор, той обаче ще изтърпява общо 3-годишно наказание заради условна присъда на Районен съд – Велико Търново от 2008 г. – 2 г. и 6 месеца лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок (в рамките на който извършил ново престъпление).

На 27 април 2018 г. Специализираният наказателен съд призна четиримата за невиновни заради липса на достатъчно доказателства за наличие на организирана престъпна група. Втората съдебна инстанция отмени присъдата и наложи на подсъдимите ефективни наказания.

Румен С., Младен П. и Дейвид Г. са признати за виновни за четири измами в гр. Левски, Град Шипка и селата Габарево, Горно Изворово и Голямо Дряново (през периода 27 октомври 2010 г. – 3 януари 2011 г.) на обща стойност 18 976 лв., както и за други 4 деяния на територията на областите Стара Загора, Ямбол и Плевен с причинени вреди за общо 8 200 лева.

В почти всички случаи участниците в групата въвеждали в заблуждение жертвите си за това, че техен близък е причинил катастрофа, при която е пострадало дете, и е необходимо да се плати, за да не бъде търсена наказателна отговорност от близкия им.

Петър И. е осъден за участието си в две измами за общо 3 700 лв. в с. Роза, Ямболско, и гр. Николаево, обл. Стара Загора, извършени заедно с Румен С. и Дейвид Г.

Присъдата на Апелативния специализиран наказателен съд не е окончателна и може да бъде обжалвана пред
Върховния касационен съд.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.