Апелативният съд в Бургас оповести: Намалява броят на мигрантските дела

За месец юни нито едно производство за бежанци в Царево

"Осезаемо намалява броят на мигрантските дела. За месец юни тази година, от Царево например, имаме нулеви справки, т.е. нито едно дело за незаконно минали границата бежанци. Миналата година по същото време бе истински бум на подобни случаи."

Това съобщи във вторник съдия Деница Вълкова, председател на бургаския Апелативен съд. Пред "Труд" съдия Вълкова коментира, че през изтичащата година проблеми е имало с т.нар. "докторски дела". Например дело срещу ямболска лекарка /д- р Боризанова/ се точи вече две години, от 2016- та насам.

Делото непрекъснато се отлагало заради трудността да бъдат събрани съответните експерти, които в повечето случаи са учени и са много заети.

"В нито един от случаите обаче процесът не е бил отложен поради отсъствие на съдия", подчерта Деница Вълкова. Напредък има и по търговските дела, добави тя.

В една от залите на съдебната палата бе открита традиционната изложба по повод празника на града- Никулден. Магистратите подчертаха, че изложбата е безплатна и с вход свободен за всички граждани, до края на седмицата. Платната са на художника Румен Райнов, а изложбата се нарича "Импресии".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България