Двама френски туристи бяха нападнати от маймуни в Индия

БЛС се оттегли от здравната карта

Всеки трети живее в дом без канализация Безплатна вода за бедните предвижда нов Закон за ВиК

Няма да се намери решение за името на Македония, заяви гръцкият министър на отбраната

Крадла обра храма към приюта на отец Иван Ако не се разкае, ще я постигне Божието възмездие

Рамуш Харадинай поиска от Ватикана да признае Косово като независима държава

МОН и БАН в спор за задача от матурата по БЕЛ за 12 клас

Борислав Сарафов: Открихме няколко хиляди лева и незаконен пистолет в касата на шефа на КАТ-Благоевград

Задържаният за блудство в столичното 17-о училище заплашил жертвите си да мълчат

Групите FACES и SOUNDFULL също потвърдиха участие в бургаския Джулай

Китайци правят завод за камиони у нас

Предупреждение за “зомби инвазия” стресна американско градче

Промени в организацията на движението в София за провеждане на тържествено шествие на 24 май

Съдът върна Габриела Медарова в ареста "Искам при родителите ми, да се лекувам и да уча", примоли се 21-годишната танцьорка

Красимир Каракачанов: Интеграцията на страните от Западните Балкани в ЕС и НАТО ще осигури траен мир, стабилност и просперитет за всички държави от региона

Апелативният съд в Бургас решава финансовите спорове около несъстоялия се ремонт на “Ечемишка”

Тунелът "Ечемишка". Снимка: Труд

Дружеството, което е трябвало да извърши несъстоялия се ремонт на тунел “Ечемишка” преди близо 10 години, обжалва пред Апелативния съд в Бургас осъдителното решение на долноинстанционния окръжен съд от август 2016 г. С него „Трансстрой – Бургас“ АД беше осъден да върне аванса от 2 367 000 лв.

Темата влезе в обществения фокус след като греда от старо осветително тяло падна върху автомобил в тунела и уби жена в преминаващ автомобил.

Адвокатът на АПИ Георги Амуджиев заяви, че в обществената поръчка тогава е участвало не „Трансстрой – Бургас”, а друго дружество – „Техно стил” и това е заобикаляне на правилата, предаде БНТ.

“Не са имали право да получат парите, защото не са участници в обществената поръчка. Те нямат право да превъзлагат никаква част от работата никому”, коментира адвокатът на АПИ Георги Амуджиев.

Процедурата за обществената поръчка е била открита през 2005 година, а през 2007 АПИ превежда 2,4 млн. лева на “Трансстрой”. Адвокатът на бургаската фирма Евгений Мосинов, заяви, че дружеството е изразходвало малко над 1 млн. лева за изготвянето на проект за реконструкцията и закупуването на част от необходимите материали, но от АПИ не са предприели необходимите стъпки за започването на реални ремонтни дейности.

“С до 1 млн. и 100 хил. лева са закупувани материали, които са складирани в база “Горубляне” на АПИ, предадени са с приемно-предавателни протоколи”, обясни Евгени Мосинов, адвокат на “Трансстрой”.

“От къде познаха какви материали трябва да купят, като към този момент нямат одобрен работен, технически или друг проект подлежащ на изпълнение”, контрира адвокат Георги Амуджиев.

Апелативният съд прецени, че в хода по делото има събрани достатъчно доказателства и ще се произнесе в законния срок дали ще потвърди решението за връщането на парите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.