На 20 юли 2018 да почерпят

Автоиндустрията в САЩ призова Тръмп да не налага мита върху вноса на коли

Муслин и Янкович отпадат като вариант за „Левски“

1700 незаети места останаха в софийските гимназии

Новият британски министър за Брекзит иска по-интензивни преговори с ЕС

Творчески терминал „България – Израел” Този нов културен формат е продължение на фестивала „Българска душа на Святата земя”

Кнесетът прие спорен закон, даващ право на самоопределение само на евреите

Погазват се правата на психично болните

Учени регистрираха нова сеизмична активност край вулкана Етна

Сменяме валидните винетки с електронни Общините искат 20% от таксите

Борисов пред „Известия“: Влизането на Турция в ЕС в момента е невъзможно

Нараства броят на заразените със Западнонилски вирус в Гърция

Избили на сляпо животните в Странджа Не е установен дори щамът на болестта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 20 юли 2018

Румяна Милова, дирекция „Паркиране и мобилност“ пред „Труд“: Въвеждаме нощен служебен абонамент за „синя зона“ в София Центърът за градска мобилност ще осигури патрул и паяк

Апелативният съд в Бургас решава финансовите спорове около несъстоялия се ремонт на „Ечемишка“

Тунелът "Ечемишка". Снимка: Труд

Дружеството, което е трябвало да извърши несъстоялия се ремонт на тунел „Ечемишка“ преди близо 10 години, обжалва пред Апелативния съд в Бургас осъдителното решение на долноинстанционния окръжен съд от август 2016 г. С него „Трансстрой – Бургас“ АД беше осъден да върне аванса от 2 367 000 лв.

Темата влезе в обществения фокус след като греда от старо осветително тяло падна върху автомобил в тунела и уби жена в преминаващ автомобил.

Адвокатът на АПИ Георги Амуджиев заяви, че в обществената поръчка тогава е участвало не „Трансстрой – Бургас”, а друго дружество – „Техно стил” и това е заобикаляне на правилата, предаде БНТ.

„Не са имали право да получат парите, защото не са участници в обществената поръчка. Те нямат право да превъзлагат никаква част от работата никому“, коментира адвокатът на АПИ Георги Амуджиев.

Процедурата за обществената поръчка е била открита през 2005 година, а през 2007 АПИ превежда 2,4 млн. лева на „Трансстрой“. Адвокатът на бургаската фирма Евгений Мосинов, заяви, че дружеството е изразходвало малко над 1 млн. лева за изготвянето на проект за реконструкцията и закупуването на част от необходимите материали, но от АПИ не са предприели необходимите стъпки за започването на реални ремонтни дейности.

„С до 1 млн. и 100 хил. лева са закупувани материали, които са складирани в база „Горубляне“ на АПИ, предадени са с приемно-предавателни протоколи“, обясни Евгени Мосинов, адвокат на „Трансстрой“.

„От къде познаха какви материали трябва да купят, като към този момент нямат одобрен работен, технически или друг проект подлежащ на изпълнение“, контрира адвокат Георги Амуджиев.

Апелативният съд прецени, че в хода по делото има събрани достатъчно доказателства и ще се произнесе в законния срок дали ще потвърди решението за връщането на парите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.