Ф-16 е най-добрият изтребител за България (обзор) Това ще засили стратегическото партньорство между САЩ и вашата страна, смята Н. Пр. Ерик Рубин

Тереза Мей и Жан-Клод Юнкер обсъждат в Брюксел бъдещите отношения Великобритания -ЕС

Правителствена става детска мегаболница 300 000 деца на година се приемат за лечение в различни клиники у нас

Кога ДДС за услуга става 0%

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 22 ноември 2018

Борбата за по-чист въздух поражда и социален риск ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” осигурява работа за около 2000 миньори

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи националната награда „Яков Крайков“ за принос към българската духовност

Елена Йончева: Майките обявиха край на протестите, но излизат бащите и синовете, защото България не може да живее по този начин

Слагат таван на заемите според размера на дохода Може да затегнат правилата за обезпечение

Столична община разширява системата за разделно събиране на отпадъците

Фалшиви сайтове обират клиенти Парите на потребителите отиват в сметки в Китай

Столична община се включва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците с два мобилни пункта за електрически и опасни отпадъци и модно ревю

Строят 25 станции за електромобили

„Московска 33“ укрепва Царските конюшни Обмислят възстановяване на Захарната фабрика

Кметът Фандъкова се срещна с изследователи от JRS

Апелативният съд в Търново насрочи дело срещу докторка за смъртта на бебе

Снимка: Архив

Апелативният съд във Велико Търново насрочи за 13 февруари дело срещу докторка от болницата в Тетевен заради смъртта на бебе. Д-р Нина Байчева бе изправена на подсъдимата скамейка след като бе обвинена, че е причинила по непредпазливост смъртта на новородено.

Окръжният съд в Ловеч призна за виновна д-р Нина Байчева. Магистратите постановиха наказание от 2 години условно с 3-годишен изпитателен срок. Съдът лиши Байчева и от лекарски права за срок от 2 години. Освен това съдът отсъди д-р Байчева да бъде лишена от право да упражнява лекарска професия за срок от 2 години.

Д-р Байчева обжалвала присъдата на първата инстанция пред Апелативен съд във Велико Търново.
Тя беше осъдена за това, че на 22 април миналата година, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – упражняване на медицинска професия, при водене на раждане като дежурен лекар, въвела вътрешно и форсирала лекарствения продукт „окситоцин“ с голяма концентрация.

Не проследила състоянието на родилката Наташка Габровска и не диагностицирала нейното състояние: „тесен таз и съмнение за пелви-фетална диспропорция“, като по непредпазливост причинила смъртта на новороденото момиченце. Искане на защитата за повторна съдебно медицинска експертиза беше отхвърлено от съда. Това доведе до ново искане за отвод на председателя на съдебния състав заради предубеденост и тенденциозно отношение, което пречело правото на защитата да бъде реализирано. Това искане също не бе прието от съда.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.