Набихме Франция към медалите в Минск

Цигулката и палитрата на Никола Гюзелев стават част от експозицията на Исторически музей-Павликени

„Телетол“ с обвинения срещу АПИ заради електронните винетки

Дипломати гостуваха на кмета на Върбица Общината рекламира минералните извори пред англичани

4 г. бияч се укрива от правосъдието Задържан е във Варна

Орлин Павлов показа дъщеря си (СНИМКА)

Немска овчарка нахапана до смърт от ловни и улични кучета

“Левски“ гледа към грък и белгиец

Министър Владислав Горанов: Преди края на годината може да влезем в чакалнята на Еврозонатата

Бесни жени пращат на съд двойника на Меси

Хорът на варненските момчета и младежи ще изнесе юбилеен концерт

БАБХ изтегли от пазара „салатени миксове“ с неразрешени съставки

Премиерът Борисов: Само на КПП-то между САЩ и Мексико има повече трафик, отколкото между България и Турция Зоран Заев не успя да дойде на Икономическия форум в Пловдив

Арестували Майкъл Рапапорт за преследване на колежка

Новакът „Арда“ (Кърджали) с три трансфера

Апелативният съд в Търново постанови 4000 лв парична гаранция за варненлия хванат с наркотици

Апелативният съд във Велико Търново отмени определение на Окръжен съд – Варна, с което на Боян В. К. (28 г) е била наложена мярка за неотклонение „подписка“ заради повдигнатото му от прокуратурата обвинение за държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Със своето определение на 24 април тази година окръжните магистрати във Варна са отхвърлили искането на държавното обвинение за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Боян В. К.

Така вместо това варненлията е освободен срещу „подписка“. Срещу определението е бил внесен въззивен протест от Окръжна прокуратура – Варна.

Поради отвод на всички съдии от Апелативен съд-Варна, делото е било изпратено във ВКС за определяне на друг, равен по степен съд, който да разгледа делото. С определение на ВКС от 2 май казусът е възложен за разглеждане на Апелативен съд – Велико Търново, където е образувано дело. То е разгледано в открито съдебно заседание на 10 май.

„След като изслуша страните и прецени събраните по делото доказателства, съставът на Великотърновският апелативен съд постави определение, в мотивите към което посочва, че протестът на прокуратурата е частично основателен в частта, в която той се отнася до обществената опасност на деянието. Според въззивния състав са налице достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че Боян В. К. е извършил именно деянието по чл. 354а ал. 1 от НК, за което му е повдигнато обвинение.

От друга страна, съставът не споделя изложената от представителят на прокуратурата теза за наличие на реална опасност деецът да се укрие или да извърши ново престъпление“, гласи становището на апелативните съдии от старата столица.

Поради отчетената висока обществена опасност на деянието и ниска обществена опасност на дееца, който е неосъждан, трудово зает, грижи се за малолетно дете, съдействал на разследването и направил самопризнания, съдебният състав е постановил парична гаранция за обвиняемия в размер на 4000 лв.Сумата трябва да бъде внесена в срок от 10 дни.

Определението на ВТАС е окончателно.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. За 0,55 промила алкохол в кръвта ми взеха книжката за 6 месеца и глоба 500лв…. Грижа се за малолетна дъщеря, малолетна съпруга, малолетна сестра ми с инвалидност, малолетна майка ми… Българската Темида е великолепна ! Слава ! Слава ! Слава !….

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.