Апелативният съд в Търново потвърди 12 г. затвор за жена, убила съпруга си с нож

Апелативният съд във Велико Търново изцяло потвърди отреденото от първата инстанция наказание за 44-годишна жена, която убила съпруга си. През април Окръжният съд в старата столица постанови 12 г затвор при строг режим и 100 000 лева обезщетение за неимуществени вреди за Десислава Тодорова, която умъртвила мъжа си като го намушкала с нож.

Окръжните магистрати разгледаха делото срещу Десислава Тодорова по реда на съкратено съдебно следствие, след като подсъдимата се призна за виновна и прие за верни фактите изложени в обвинителният акт на Окръжната прокуратура. Търновката обаче обжалвала присъдата пред Апелативния съд.

"Няма място за проява на по-голяма снизходителност към подсъдимата", пише в решението на апелативната инстанция.

Като изцяло правилни въззивният съд счита съображенията и на Окръжния съд при определяне размера на гражданския иск, поради което е потвърдил становището и в тази и част.

Решението на Апелативен съд Велико Търново подлежи на обжалване пред ВКС в 15-дневен срок.

Кървавата драма се разиграла на 19 юли миналата година, когато разгневената търновка намушкала с нож Иван Тодоров, на 43 г. Ден по-късно мъжът й издъхнал в болницата от тежките наранявания в коремната кухина и на гърба.

Според разследващите убийството е извършено по особено мъчителен начин за мъжа.

Съпрузите живеели в апартамент под наем във Велико Търново. Двамата били в добри отношения, но употребявали алкохол. На 18 юли 2015 г. преди обяд били на помен на бащата на Иван. След това, заедно с останалите роднини на пострадалия, отишли в заведение, където пили алкохол. Около 15,30 часа двамата си тръгнали от ресторанта, като демонстрирали привързаност и разбирателство. На път към дома си минали през магазин и си закупили водка и мента.

Като се прибрали продължили да пият и около 17 часа между двамата възникнал конфликт. Обвиняемата взела нож и пробола съпруга си няколко пъти в корема и в гърба. Пострадалият паднал в коридора, но бил в съзнание. Десислава Тодорова сама подала сигнал на тел.112.

Раненият мъж бил откаран в болницата във Велико Търново и опериран по спешност, но независимо от положените усилия на медицинския екип, починал на следващия ден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право