Две вокални кралици на сцената на зала България

Усик прережда Кобрата за титлите

Пендаровски: В обединена Европа има място за всички, включително и за Македония Изпълнихме всички необходими условия за започване на преговори, заяви президентът

Чуждите инвестиции са 603 млн. евро

Вицепремиерът Захариева пред ТАСС: Заинтересовани сме от равнопоставен и взаимноизгоден диалог с Русия

Боби Михайлов: Може би съм омръзнал на хората, не съм говорил с премиера

Ердоган: В Северна Сирия не се водят сражения

Борислав Михайлов на прощаване: Бях прекалено добър, сега ще ходя на риба "Повечето играчи от националния отбор не ги познавам като имена", призна доскорошният шеф на БФС

ЕС ще отговори на американските мита

Министър Желязков: Практическите изпити за шофьори ще са в контролирана среда (СНИМКИ)

Валентин Михов подаде оставка от БФС

Дипломати от Австрия обсъждаха сътрудничество с ръководството на ВТУ

Пускат нова банкнота от 50 лв. от 1 ноември

Влак блъсна автомобил на неохраняем прелез край Плевен

Апелативният съд в Търново потвърди 12 г. затвор за жена, убила съпруга си с нож

Апелативният съд във Велико Търново изцяло потвърди отреденото от първата инстанция наказание за 44-годишна жена, която убила съпруга си. През април Окръжният съд в старата столица постанови 12 г затвор при строг режим и 100 000 лева обезщетение за неимуществени вреди за Десислава Тодорова, която умъртвила мъжа си като го намушкала с нож.

Окръжните магистрати разгледаха делото срещу Десислава Тодорова по реда на съкратено съдебно следствие, след като подсъдимата се призна за виновна и прие за верни фактите изложени в обвинителният акт на Окръжната прокуратура. Търновката обаче обжалвала присъдата пред Апелативния съд.

„Няма място за проява на по-голяма снизходителност към подсъдимата“, пише в решението на апелативната инстанция.

Като изцяло правилни въззивният съд счита съображенията и на Окръжния съд при определяне размера на гражданския иск, поради което е потвърдил становището и в тази и част.

Решението на Апелативен съд Велико Търново подлежи на обжалване пред ВКС в 15-дневен срок.

Кървавата драма се разиграла на 19 юли миналата година, когато разгневената търновка намушкала с нож Иван Тодоров, на 43 г. Ден по-късно мъжът й издъхнал в болницата от тежките наранявания в коремната кухина и на гърба.

Според разследващите убийството е извършено по особено мъчителен начин за мъжа.

Съпрузите живеели в апартамент под наем във Велико Търново. Двамата били в добри отношения, но употребявали алкохол. На 18 юли 2015 г. преди обяд били на помен на бащата на Иван. След това, заедно с останалите роднини на пострадалия, отишли в заведение, където пили алкохол. Около 15,30 часа двамата си тръгнали от ресторанта, като демонстрирали привързаност и разбирателство. На път към дома си минали през магазин и си закупили водка и мента.
Като се прибрали продължили да пият и около 17 часа между двамата възникнал конфликт. Обвиняемата взела нож и пробола съпруга си няколко пъти в корема и в гърба. Пострадалият паднал в коридора, но бил в съзнание. Десислава Тодорова сама подала сигнал на тел.112.
Раненият мъж бил откаран в болницата във Велико Търново и опериран по спешност, но независимо от положените усилия на медицинския екип, починал на следващия ден.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.