Джулиана Гани и годеникът й пускат обща песен, осмиваща Ричард Величков

Премиерът Борисов: Партньорството между България и Израел продължава да е отлично във всички сфери

Дядо блъсна с колата си баба на пешеходна пътека

Съдът спря делото за преместването на Куйович

И това видяхме…

Антония Петрова-Батинкова с нови снимки от двумесечната й почивка в Гърция

Елен връхлетял върху кола, тя пък ударила друг автомобил

„Фолксваген” потвърди, че отлага решението за изграждане на завод в Турция заради военната офанзива в Сирия

Боян Магдалинчев за позицията на председателя на ВКС по делото „Полфрийман“: Поведението на Лозан Панов е недопустимо

Бургазлийка спечели първо място

Медици: Психиатриите се превърнаха принудително в социални домове 2/3 от хората с психични проблеми не се лекуват от страх, че обществото ще ги отхвърли

Влак удари кола на прелеза в село Кубратово, жена е загинала

Джонсън за мача България – Англия: Расизмът, който видяхме, бе отвратителен и няма място във футбола

Апелативният съд в Търново представи система за специализиран достъп до електронните досиета на делата

img_3844mСтраните по дела в Апелативен съд Велико Търново вече имат възможност на отдалечен достъп до всички материали и документация в електронните досиета на производствата. Новосъздадения модул за специализиран достъп бе представен официално пред членове на великотърновската адвокатска колегия и журналисти от старата столица.

„Една от целите ми при встъпването ми в длъжност като административен ръководител бе и продължава да бъде максимално откритото правораздаване в апелативен район Велико Търново, което да бъде и в крак с днешното модерно електронно общество, да се прокарат първите стъпки на електронното правосъдие. Затова и от 1 октомври 2015 г. започна създаването на електронни досиета на делата, което до тогава не бе правено. Година по-късно, вече имаме реализирана система за пълен достъп до тези досиета от страните и техните процесуални представители. Чрез нея те, в реално време, от своите компютри или дори мобилни телефони, могат да видят всичко това, което виждат и самите съдии, когато използват деловодната програма на съда”, заяви председателят на Апелативния съд в старата столица Янко Янев.

Той подчерта, че новата услуга е реализирана изцяло със собствени ресурси на съда, като за целта не са разходвани никакви пари от държавния бюджет или средства от ЕС.img_3854m

Присъстващите имаха възможност да видят стъпка по стъпка процесите по регистрация, оторизация и пряко осъществяване на достъпа до електронните папки по делата.

Адвокати пък направиха предложения за допълнително подобряване на работата със системата. Те ще бъдат взети предвид при нейното допълнително развитие и надграждане.

Новият модул позволява на всички страни по дадено дело и техните процесуални представители да извършват справки по електронен път, посредством създаден интерфейс на страницата на Апелативен съд Велико Търново. Справките чрез специализираната система могат да се извършват в реално време като тя обезпечава достъп до всички документи-писма, жалби, актове, протоколи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.