На 24 април 2019 да почерпят

Елена Йончева: Моят свекър е управител на къщите, но преди да познавам това семейство, така че това е абсурдно

Китай демонстрира военноморска мощ Показа за пръв път най-новия си ескадрен миноносец

Вижте най-големите лафове на Емо Чолаков Дългогодишният водещ на БТВ напуска ефира на телевизията

Доналд Туск и Ангела Меркел разговаряха по телефона с Володимир Зеленски

Мехмет Акиф Алакурт ядоса турските жени

Бизнесът срещу саботажа на зимния туризъм Не можем да очакваме хората да се върнат след 4 часа чакане на лифта, категоричен е зам.-председателят на КРИБ проф. Николай Вълканов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 24 април 2019

„Хемус” задминава Плевен след 3 години (обзор)

Сантра стана телевизионна водеща

Велико Търново домакинства националната дискусия „Общини БГ 2030“

Валентин Николов: В близко време ще бъдат прекратени договорите с американските централи в „Марица-изток“

Родител 1 и 2 в бланките за забавачка в София (обзор) Полетата бяха променени отново на “майка” и “баща”

Лютви Местан трябва да внесе гаранция от 10 000 лева до 25 април

ГЕРБ отстъпиха за адвокатските доноси

Апелативният съд обяви за решаване дело за пране на пари срещу трима сливенци

Снимка: Архив

Апелативният съд в Бургас обяви за решаване дело за пране на пари в особено големи размери срещу А.М., В.М. и Е.Т., и тримата от Сливен, съобщиха от пресцентъра на съда. Съдебното производство пред Апелативния съд е образувано по протест на прокуратурата и по жалби на подсъдимите срещу първоинстанционната присъда от 22 ноември м.г. на Окръжния съд в Сливен.

С присъдата подсъдимите А.М., В.М. и Е.Т. са осъдени за престъпление по чл.253 от Наказателния кодекс – против финансовата, данъчната и осигурителната система. Подсъдимите Г.Г. и С.К. са оправдани за престъплението „пране на пари“.

В рамките на едно съдебно заседание въззивната инстанция приключи съдебното следствие и обяви, че ще се произнесе в законовия срок.

А.М. е признат за виновен в това, че в периода от 3 юли 2007 г. до 6 юни 2008 г. в гр. Елена, област Велико Търново и Сливен е извършил сделки с недвижимо имущество и след 3 април 2004 г до 6 юни 2008 г. е прикривал произхода на имущество и действителните права върху имущество на обща стойност за близо 1, 130 млн.лева, като деянията са извършени при условията на продължавано престъпление.

Всички изпълнителни деяния са извършени повече от два пъти, средствата и имуществото са в особено големи размери, случаят е особено тежък и деецът е знаел към момента на получаването им, че същите са придобити чрез извършени от него тежки умишлени престъпления, сред които склоняване към проституция, трафик на хора, принуда, изнудване, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда, организиране и ръководене на престъпна група. Окръжният съд в Сливен е наложил на А.М. за извършеното престъпление наказание в размер на 5 г. лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим, и глоба в размер на 10 000 лева. А.М.е осъден да заплати в полза на държавата сумата от близо 1,130 млн.лева, представляваща равностойността на липсващия предмет на престъплението.

В.М. от Сливен е призната за виновна в това, че в периода от 15 ноември 2004 г. до 18 ноември 2005 г. в Сливен е извършила сделки с недвижимо имущество на обща стойност 350 хил.лева, като деянията са
извършени при условията на продължавано престъпление, случаят е особено тежък, средствата и имуществото са в особено големи размери и деецът е предполагал към момента на получаването им, че същите са придобити чрез извършени от А. М. тежки умишлени престъпления. В. М. е осъдена на 3 г. „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 10 000 лв., като изпълнението на така наложеното наказание е отложено за изпитателен срок от 5 години.

Е.Т. от Сливен е признат за виновен в това, че в периода след 3 април 2004 г. до 6 юни 2008 г. в Сливен, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на едноличен собственик на търговско

дружество „Европарк“ ЕООД – гр. Сливен, от свое име, но за сметка и със средства предоставени от А. М., е спомогнал за преобразуването общо на сумата 548 556 лева, чрез влагането им за придобиване на дълготрайни материални активи на дружеството, като деянието е извършено повече от два пъти, случаят е особено тежък, средствата и имуществото са в особено големи размери и деецът е предполагал към момента на получаването им, че същите са придобити чрез извършени от А. М. тежки умишлени престъпления. Съдът е осъдил Е.Т. на 4 години „лишаване от свобода“, което наказание да изтърпи при първоначален общ режим, и глоба в размер на 10 000 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.