Апелативният съд потвърди условната присъда от 2 години и половина на кмета на Септември Марин Рачев за укриване на данъци

Снимка Архив

Апелативен съд-Пловдив потвърди решението на Окръжния съд в Пазарджик, с което бе осъден на 2 години и 6 месеца условно кметът на община Септември Марин Рачев. Това става ясно от решение, публикувано на страницата на Апелативен съд-Пловдив.

Потвърден е и изпитателният срок от 4 години. Присъдата е за укриване на данъци през периода 14 февруари 2005 – 5 април 2007 година. Тогава в качеството си на едноличен търговец и при условията на продължаващо престъпление, Марин Рачев е избегнал плащането на данъци в особено големи размери – 118 923 лева. Освен това е потвърдил неистина в Данъчни декларации. Освен наложеното му наказание на първа инстанция той бе осъден да заплати 115 106 лева в едно със законовата лихва от 2006 година до сега, а също и разноски по делото в размер на 6 034 лева.

Апелативен съд-Пловдив осъжда Рачев да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на съда 4604 лв. и 24 ст. държавна такса върху уважения размер на гражданския иск.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване или протест пред Върховния касационен съд в петнадесетдневен срок от съобщението до страните, че е изготвено.

Коментари

Задължително поле