АПИ: Всички пътища са добре почистени

Всички пътища са добре почистени. През последните 48 часа екипите на областните пътни управления и пътноподдържащите фирми положиха огромни усилия и пътищата са почистени и в добро състояние, уверяват от Агенция "Пътна инфраструктура".

През нощта над 1000 машини са обработвали пътната мрежа с химически вещества и сол против обледяване. Днес температурите се повишават, което ще ускори снеготопенето и следобед пътищата отново ще се обработват, за да се осигури безопасното пътуване.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно с повишено внимание и по-ниска скорост, съобразена с пътните условия, без да се предприемат резки маневри, призовават от пътната агенция. Блокирането на движението от превозни средства застрашава безопасността и пътуването на всички останали.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България