АПИ: Въпреки ограничението от 70 км/ч, колите от катастрофите на АМ "Тракия" са се движили с по-висока скорост

Снимка: Ралица Мирчева/Фейсбук

Продължава разследването на тежките верижни катастрофи на магистрала "Тракия", при които в сряда пострадаха над 30 души. Гъста мъгла, смесена с дим от близкото горящо сметище край Ихтиман и несъобразeна скорост е най-вероятната причина за тежкия инцидент.

Факт е, че в деня на инцидента в другото платно при ограничение от 70 км/ч в участъка на пътния възел, измерените спирачни пътища на автомобили, които са катастрофирали, показват скорост от над 100 км/ч, заяви пред БНТ Светослав Глосов - член на УС на Агенция "Пътна инфраструктура". "С временна сигнализация се контролира скоростта на движението. Това, което се случва - за броени минути се вдигна мъглата и пак се спусна. Призовавам водачите да карат внимателно, защото е много сериозен трафика."

Според прокуратурата, отговорност носи и някой от шофьорите - участници в катастрофата. Вчера стана ясно, че момче на 16 години без книжка е управлявало един от катастрофиралите автомобили. Част от пострадалите все още са в критично състояние. От Агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите да карат внимателно, за да не се стига до нови инциденти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България