АПИ: В тунел "Витиня" са паднали кабели и мазилка, откъртени от ТИР

Няма паднали лампи в тунел "Витиня" на АМ "Хемус". Паднали са кабели и мазилка, изкъртени от стената на лявата тръба на тунела от камион с извънгабаритен товар. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" след като по-рано се появи информация за паднало осветително тяло върху автобус.

Инцидентът е станал около 11.45 часа днес. Засегнатите проводници са паднали върху автобус, движещ се непросредствено след камиона, уточняват от АПИ. При движението си, след като е закачил кабелите, ТИР-ът е опрял и в стената на тунела, което е станало причина за откъртване на малки парчета от страничната облицовка.

Този инцидент е станал причина движението на АМ "Хемус" в района на тунела да бъде преустановено за кратко. Тръбата е почистена и падналият кабел – закрепен. Трафикът е възстановен около 13 часа днес.

Според Bulgaria ON AIR на магистрала "Хемус" се е образувало задръстване, което започва 10 километра преди тунел "Витиня". Движението на "Витиня" и "Ечемишка" се извършва двупосочно в левите тунели на съоръженията заради ремонтни дейности по тях.

"Пътна полиция" призовава шофьорите да спазват дистанция и да запазят спокойствие,.

Засилено e полицейскотo присъствие около църковните храмове, летищата и метростанциите в следващите дни. Мерките за сигурност включват и физически проверки. От вчера има засилен контрол и по пътищата. От "Пътна полиция" следят за водачи, които освен със завишена скорост карат под въздействието на алкохол и наркотици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България