АПИ: Най-критичните зони в момента заради снеговалежите са в Добрич, Силистра и Русе

инж. Дончо Атанасов

Най-критичните зони в момента са в Добрич, Силистра и Русе. Това каза на брифинг във връзка с усложнената зимна обстановка инж. Дончо Атанасов, председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура", предаде БНТ. Най-важното нещо и най-главната цел е да няма бедстващи хора. За всеобща радост нямаме бедстващи хора, нямаме пострадали, обяви той.

Продължават снеговалежите в почти цялата страна, температурите варират между минус 5 и минус 15 градуса. С денонощните усилия на междуведомствения щаб и пътнопочистващите фирми нещата започват постепенно да се нормализират, коментира Атанасов.

Продължава големия снеговалеж в областите Смолян и Кърджали - там остават ограниченията за вериги, допълни той. Остават много тежки условията в Добрич - пет ротора в момента пробиват към Кардам, към Дуранкулак, за да може тези главни направления в Добричка област да бъдат отворени.

От 7 часа АМ Тракия в участъка Карнобат - Бургас вече е в нормална експлоатация. Автомагистралите Хемус, Тракия, Струма, Марица няма ограничения за тежкотоварно движение и започва нормален трафик на тежкотоварнотодвижение.

27 са тежките пътни инциденти за денонощието с 34 ранени, стана ясно още по време на брифинга.

 

Коментари

Задължително поле