Руснак може да поеме ръководството на Интерпол

Политическият психолог Антоанета Христова: Зад всеки протест има сценарий

Минерален извор отоплява училищата и детските градини в Стралджа

Авария остави без ток целия остров Родос

БСТ И БФС отбелязаха 25 години от златния гол на Емил Костадинов с турнир по джаги

Мустафа Карадайъ: Оставката на злополучния вицепремиер е закъсняла, няма да промени нищо

Райската ябълка дава енергия и лекува Подходяща е за консумация през Коледните пости

15 машини са в готовност да чистят Кюстендил през зимата

Близо 7 млн. германци са силно задлъжнели

Над 300 деца и родители се включиха в празника на здравословното хранене „Вкусна есен“

УМБАЛ Бургас готви календар в помощ на недоносените бебета

Франс Тимерманс: България и Румъния не вървят в пакет при мониторинга

Нагли крадци проникнаха в блок в София и задигнаха колело

Перник се побратими с предградие в Чикаго

Бурен вятър спря фериботни връзки в Гърция

Арабските кланове в Германия Те безчинстват безнаказано

Снимка: Архив

Престъпните кланове от етнически араби, кюрди или турци се превръщат във все по-голям проблем за Германия. Той вече е хроничен и заплашва да се превърне в национална опасност, ако веднага не се вземат твърди мерки, заявява пред „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг” най-известният експерт по темата Ралф Гадбан.

Ключова роля за възникването на клановете играе етническата група на т.нар. мардинци. Това са арабскоезични от турската провинция Мардин в Анадола, преселили се в Ливан, част от които са приети в Германия като бежанци от ливанската гражданска война през 1970-те години. Най-голямата общност мардинци е в Берлин – около 8000 души. В Ливан те били на най-ниското социално стъпало, така че пристигайки в Германия, се чувствали много благодарни, разказва Гадбан. После обаче се оказало, че нямат право да работят в тази страна, което тласнало мнозина от тях по наклонената плоскост.

„Започна се през 1980-те години с грабежи в супермаркети. През 1990-те години между отделните кланове вече се водеше криминално съревнование: кой ще кой ще извърши най-много обири. Днес те вече печелят милиони с грабежи, наркотърговия и проституция. В същото време „доят“ и социалната държава: 90% официално се водят безработни и получават помощи, които те смятат за нещо като полагаща им се „основна заплата“.

С други думи, те са на издръжка на обществото, което в същото време експлоатират. Все по-силно се усеща презрението им към това общество, което те смятат за слабо, след като им позволява да си разиграват коня. За тях всички извън клана са врагове. Те мразят своите жертви и вече презират всичко германско. Чувстват се всесилни. Те са прекрачили всички граници и преминават в открито настъпление срещу правовата държава. Типичен пример е опитът да бъде освободен един член на клановете, арестуван за грабеж. Миналата година бяха осъдени шестима, нанесли тежък побой на полицаи, но наказанията бяха смехотворно ниски.

(от Дойче веле, със съкращения)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (8)

  1. И забележете-пак мюсюлмани !!! Не случайно постоянно алармирам,че вярващите в исляма са зверове,идиоти,изр оди от класа,терористи,долни измекяри.Въобще-всичко най-лошо.Защото исляма живее все още в слеудновековието.Изповядват го първичните същества.Най-омерзените хора на планетата,които не ценят човешкия живот.

  2. Защо ревете бе, германци? Вие се съгласихте да ги приемете и още милиони варвари като тях.

  3. Според мен има надежда. Хората са различни като елементите в таблицата на Менделеев. Има силно активни+ и -, има метали, неметали, благородни га(ъ)зове, твърди и меки(китки), мъчно и леснотопими, отровни и неотровни и много други характеристики. Ако някой като А.Х. дойде на власт достатъчни са 5млн. да поведат още 20млн., а останалите ще се подчинят. И ние сме били „бдинци, лъвове, титани“, но само вижте за 45 соц. и 27 неолибераризъм какво стана. Преди е било против евреите, сега против арабите.

  4. Не можах да разбера какво общо имат турците в тая ,,арабскоезични от турската провинция Мардин, преселили се през 80-те години в Ливан’’ история ?! Или важното е да се споменат, макар и бегло, турците и да се остави впечатлението у читателите, че турците и Турция са в ядрото на всички злини?! За ваше сведение: турците са там от края на 60-те и ако оставим настрана кюрдите с техните примитивни актове, са познати с тяхното трудолюбие, пестеливост, упорство и придържане и запазване на традициите и семейните ценности! Явно е, че статията е написана от неопитен и надъхан млад псевдожурналист.

  5. делиормански описва турците само с положителни краски….Излиза,че комшиите нямат никакви недостатъци!?Съгласен съм с някои неща.Съвременните турци ми се понравят,за разлика от техните дядовци-башибозуци.Все пак черното минало на турците в историята надделява.А миналото им наистина е много черно.Спазване на традиции!?Как да го разбирам?Тотално клане над християните?Изнасилване на момичета?Това са турските традиции.Че и много по-лошо!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.