Арас Булут Ийнемли влиза от роля в роля

"Вътрешен човек" с бърз финал заради Чаатай Улусой

Още докато "Вътрешен човек" се излъчва в Турция, местни блогери откриха завесата от кухнята на сериала, подсказвайки, че сериалът няма да има втори сезон заради Чаатай Улусой, който заедно с Арас Булут Ийнемли изпълняват главните роли. В същото време те похвалиха Чаатай за неговата находчивост. Тъй като актьорът имал договор да се снима в две телевизионни поредици на продуцентската компания "Ай Япъм", той веднага предупредил, че ще участва във "Вътрешен човек" само един сезон. Това не попречило на продуцента на компанията - Керем Чатай, да обещае, че сериалът ще се снима няколко сезона, ако рейтингът е висок. В същия момент обаче Чаатай Улосой вече е подписал договор за работа с Netflix и още веднъж предупреждава, че ще напусне поредицата и за него историята на Сарп Йълмаз приключва. Така продуцентите от "Ай Япим" са изправени пред проблема - или да убият Сарп и да продължат без него, което най-вероятно ще намали рейтинга, или да измислят нещо ново. И тогава е намерен компромис - самият Чааай им предлага веднага след "Вътрешен човек" да стартират друга подобна криминална поредица с хора от екипа, като ги уверява, че същите зрители ще гледат и новия сериал. Тази идея на актьора ражда поредния сериал "Чукур"/"Ямата", главната роля в който поема колегата му Арас Булут Ийнемли, а екранна негова партньорка става изключително известната в Турция млада актриса Дилан Чичек Дениз.

Така пък "Вътрешен човек" завършва с хепи енд - в последния епизод цялото семейство е заедно, майката и двамата й синове. Сериалът приключва с награждаването на Сарп, на което присъстват семейството и приятелите му, както и всичките му колеги от полицията. В този ден Джелял е в затвора и се самоубива. Умут също е зад решетките, но присъства на церемонията на брат си с разрешение, а и скоро ще излезе на свобода. Цялото семейство е заедно и краят е щастлив.

Така веднага след края на "Вътрешен човек" Арас Булут Йенемли започва снимки в поредната продукция на "Ay Yapım" - екшън драмата "Ямата", чийто първият епизод е излъчен в Турция на 23 октомври 2017 г.

Екранният Мерт бързо се превъплъщава в Ямач

В сериала, който вероятно ще бъде купен и в България, се разказва историята на младеж на име Ямач Кочовалъ /Арас Булут Ийнемли/, който се запознава с момиче на име Сена и три дни след това се женят в Париж. Същата седмица брата на Ямач - Кахраман Кочовалъ бива жестоко убит от бандата на Вартоолу Саадеттин , а баща му Идрис Кочовалъ изпада в кома, след като е отведен в местната болница. Майката на Ямач – Султан Кочовалъ разказва на сина си за случилото се и за да отмъсти за брат си, той се връща обратно в техния квартал "Чукур" - „Ямата“.

Арас Булут Ийнемли е роден на 25 август 1990 г. в Истанбул. Започва да се занимава активно с актьорската професия от 2010-а насам, когато е едва на 20 години, а първата му голяма роля, след която всъщност придобива огромна популярност, е тази на Мете във семейната драма "Времето лети". Преди това обаче, година по-рано взима епизодична роля в най-успешната турска криминална драма "Опасни улици". След края на "Времето лети", Арас получава роля в най-успешната турска историческа поредица "Великолепният век", в който изиграва ролята на един от синовете на Хюррем Султан, принц Баязид в последния сезон. През 2015-а се снима в "Марал" , в който си партнира с мега-звездата Хазал Кая.

Това лято актьорът отби и военната си служба. Оказа се, че турската държава реагира с пълно разбиране към своите актьори и им позволява да завършат снимачните си ангажименти преди да влязат в армията. Според местното законодателство, ако внесеш 1 000 евро в хазната, военната служба може да е само 21-24 дни. Така Арас влезе в казармата през юни, веднага след финала на сезона на "Ямата", и после започна да си снима в нов игрален филм.

Коментари

Задължително поле