Незаконна арена за боеве с питбули разкриха в Пловдив

Незаконна дейност, свързана с боеве на кучета, разкриха тази сутрин криминалисти при полицейска операция в северната индустриална зона на Пловдив. При нея с полицейска заповед са задържани двама мъже, а по случая е образувано досъдебно производство по чл. 325 а от Наказателния кодекс.

Процесуалните и следствени действия на служителите на отдел "Криминална полиция" при Областна дирекция на МВР-Пловдив, които продължават и в момента, са предприети във връзка с информация за организиране на незаконни боеве с кучета на територията на фирмена база на ул. "Георги Бенев" в квартал "Кършиака".

%d0%b1%d0%be%d0%b5%d0%b2%d0%b5В двора и прилежащо производствено хале криминалистите са открили над 30 мъжки и женски кучета от породата питбул.

Животните са на различна възраст, част от тях са майки с новородени, а по някои са забелязани следи от сериозни наранявания. Разкрито е помещение с професионално изградена арена за кучешки боеве, по която са установени следи от кръв. В непосредствена близост била изградена ветеринарна лечебница с множество медикаменти за оказване на медицинска помощ на участниците в нерегламентираните състезания.

Изяснено е, че кучетата са били тренирани за боеве от най-ранна възраст, като за целта е ползвана специално пригодена дървена пътека за бягане.

Като заподозрени за незаконната дейност с полицейска мярка до 24 часа са задържани 48-годишният собственик на фирмата Иван Иванов и 23-годишният му син Константин Иванов. Кучетата са иззети и настанени в приюта на "Пазарджишко шосе".

Работата по документиране на случая продължава. Образувано е досъдебно производство по чл. 325а от НК, предстои материалите да бъдат докладвани в Районна прокуратура-Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право