Арендатор, осъден на пробация, обработвал чужди ниви с фалшиви документи

Снимка: Архив

Районният съд в Горна Оряховица постанови пробация за арендатор от Лясковец, който обработвал нивите на възрастна жена без нейното знание и съгласие като съставял неистински документи. Славчо Дишев е наказан със задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца, 2 пъти седмично, както и задължителни срещи с пробационен служител за същия период.

Земеделският производител станал клиент на прокуратурата след като 4 г подред се възползвал от земите на Донка Пунзарова от Горна Оряховица без нейното съгласие. Тя се оказала ощетена тъй като за въпросния период не е получавала рента.

Престъплението е извършено през периода от 2012 до 2015 година. При разследването срещу арендатора се оказало, че той чрез съпругата си Мария Дишева е съставял договори за наем на въпросните ниви. Неистинските документи били оформяни като жена му пишела теста под негова диктовка. Срещу името на собственичката пък Дишев е полагал фалшив подпис. Това било доказано чрез графологична експертиза.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.